„Am inceput lucrarile la casa in urma cu patru ani si abia acum am intrat pe ultima suta de metri. Nu ne-am grabit, pentru ca mereu am crezut ca zidaria si structura de rezistenta sunt mai trainice daca sunt lasate sa se aseze”, ne-a povestit proprietarul unei case din Sibiu care a vrut sa isi ridice resedinta ca la carte.

„Am pus piatra de temelie in urma cu patru ani si, in fiecare sezon, am parcurs cate o etapa. Nu am vrut sa ma grabesc, pentru a ma asigura ca pot supraveghea indeaproape toate echipele de muncitori care au venit, pe rand, pe santier. Am mizat pe calitate si sunt sigur ca nu imi va parea rau”, a continuat povestea proprietarul de la Cisnadioara. El mai adauga faptul ca, in baza cunostintelor pe care le-a acumulat de-a lungul timpului, crede ca o casa trainica nu se poate ridica mai devreme de trei ani: „Prima data se face structura de rezistenta, care trebuie lasata sa se aseze peste iarna, anul viitor urmeaza zidaria si instalatiile termice si sanitare. Abia dupa ce am lasat o iarna caldura sa functioneze am montat finisajele interioare si am adus mobila. Am vrut sa ma asigur ca nu exista defectiuni si ca nu voi avea probleme ulterioare.”

Casa este ridicata din caramida, pe structura de beton armat, si este izolata cu vata minerala. Proprietarul spune ca a fost in fiecare zi pe santier: „Desi a durat mult, am preferat sa aduc pe rand echipe mici specializate de muncitori pentru fiecare etapa de constructie in parte. Recomand oricui sa nu lucreze cu o firma mare care sa ridice casa de la zero pana la final, pentru ca ar putea exista probleme… Nimeni nu se pricepe la toate. Este indicat sa lucrezi cu specialisti pentru rezistenta, zidarie, finisaje, acoperis si instalatii. Niciodata nu am avut in casa mai mult de o echipa, pentru ca doar asa am putut avea control deplin asupra lucrarilor. Din fericire, nu am avut probleme pe perioada santierului, deoarece activitatea mea profesionala are legatura cu bransa contructiilor, asa ca am stiut sa aleg doar profesionisti.

In ceea ce priveste finisajele exterioare, proprietarul a optat pentru produse de cea mai buna calitate. Soclul este placat cu ardezie, o piatra naturala extrem de rezistenta, potrivita unui proiect de casa cu influente traditionale sau clasice datorita faptului ca are un aspect patinat.

 Mai multe informatii si fotografii in numarul de octombrie al Revistei Casa Mea.

Related posts

15 modalitati de a folosi rachita in decor

Adina Meyers

Radiatorul electric cu halogen sau quartz – o solutie potrivita pentru incalzirea locuintei tale

Adina Meyers

Casa curbata, premiu la Brick Awards

Adina Meyers