Proprietarii au cumparat locuinta la rosu, dar au vrut sa se asigure ca vor locui intr-o casa unica.

Desi aveau mai multe idei despre cum si-ar fi dorit sa arate casa visurilor lor, au apelat la sprijinul designerului Corina Saftescu, cu care mai colaborasera si in trecut.

„Ii cunosteam si stiam care le sunt dorintele, asa ca mi-a fost usor sa conturez un proiect care sa fie pe placul lor. Inca din prima faza mi-au spus ca isi doresc o fatada rustica care sa dea impresia unui camin cald, creandu-le o stare de bine inca din momentul in care intra pe poarta. Lucrarile de amenajare au durat aproape un an“, ne spune designerul. Grinzile lasate la vedere, stalpii de sustinere acoperiti cu caramida, volumele iesite in consola si obloanele sunt punctele forte ale acestei locuinte.

Casa este construita din caramida porotherm si izolata cu polistiren de 10 cm, fatada fiind decorata cu lemn, caramida, pietris si piatra naturala. Cu alte cuvinte, exteriorul casei este pus in valoare cu materiale de constructie naturale care, combinate cu bun-gust, creeaza un cadru prietenos pentru toti membrii familiei.

In cazul gradinii, din cauza faptului ca terenul are o suprafata de numai 250 mp, la indicatiile designerului, proprietarii au plantat doar cativa arbusti, conifere care se mentin verzi si care dau viata casei, dar si o suprafata de gazon, situata chiar in fata intrarii principale care comunica cu livingul.

In plus, casa este prevazuta cu o terasa situata in fata intrarii principale, acoperita cu un paravan amplasat in prelungirea acoperisului. Pentru zilele insorite in care isi doresc sa ia masa sau sa bea o cafea in aer liber, proprietarii si-au amenajat un loc de relaxare chiar pe gazon.

 Material realizat cu sprijinul designerului Corina Saftescu.
www.cass-design.com

Material publicat in numarul de martie al Revistei Casa Mea.

Related posts

Șifoniere deschise – o soluție inedită pentru mai mult spațiu

Adina Meyers

Cum sa iti alegi tapetul

Adina Meyers

Cum să alegi cele mai potrivite corpuri de iluminat

Adina Meyers