Casa este construita intr-un cartier rezidential nou, situat la marginea orasului Sibiu, intr-o zona in continua expansiune, iar porprietarii au achizitionat terenul in urma cu cinci ani cu gandul de a pleca dintr-un apartament intr-o noua casa, mult mai spatioasa, care sa corespunda nevoilor lor. „In prima faza eu visam la o casa realizata in stil clasic, cu influente mediteraneene, care sa ne faca sa ne simtim ca in vacanta si care sa ne incarce, in fiecare zi, bateriile. In urma discutiei pe care am avut-o cu arhitectul ne-am schimbat radical viziunea, pentru ca acesta a venit cu idei mult mai futuriste care au fost puse pe hartie, iar mai apoi in practica. Recunosc ca noi nu aveam prea multe cunostinte in domeniu, asa ca am preferat sa mergem pe mana specialistului. In plus, am realizat ca mai multe detalii de exterior nu s-ar fi pretat acestei zone… mai mult s-ar fi potrivit cu o casa situata pe malul marii”, au povestit proprietarii.

Gazdele noastre isi amintesc ca si-au dorit un poroiect de casa simplu, cu spatii deschise si camere spatioase si luminoase. „Din pacate, noi nu am reusit sa apreciem cu exactitate marimea si pozitionarea camerelor din proiectul realizat pe hartie. Probabil ca ar fi trebuit sa mergem intr-o casa cu aceleasi dimensiuni pentru a avea o viziune clara asupra viitoarei constructii. Imi amintesc ca in momentul in care peretii erau ridicati numai din caramida, camerele mi se pareau foarte mici si eram suparati, iar apoi, cand au fost finisati, casa mi se parea imensa… ca o hala industriala. In momentul in care a fost adusa mobila in casa, lucrurile s-au mai asezat. Multi dintre prietenii nostri ne spun ca este o casa cam mare, dar noi nu credem ca ne-am putea obisnui acum cu mai putin spatiu”, au povestit proprietarii.

Amenajarea interiorului trebuie gandita in amanunt inca din momentul in care casa este la rosu, pentru ca va fi destul de greu sa modificati amplasarea camerelor, odata ce veti monta instalatia electrica si scurgerile.

Tot intr-o etapa incipienta se pot monta si peretii falsi, pentru o compartimentare mai functionala. Pentru un plus de valoare estetica, delimitarea unui spatiu se poate face prin diferenta de nivel, prin intermediul a doua feluri de pardoseala (de exemplu, parchet si marmura) sau, mult mai elegat, cu ajutorul caramizilor din sticla. Avand in vedere faptul ca o caramida din sticla permite trecerea luminii intr-o proportie de peste 60%, este indicat sa se amenajeze ferestre decorative de acest gen in interiorul incaperii, obtinandu-se o trecere fluida, luminozitate si un plus de eleganta. La capitolul avantaje adaugam faptul ca acesti pereti permit o buna igienizare. In plus, in cazul spargerii sau deteriorarii unei componente nu este nevoie sa inlocuiti intregul perete, ci doar caramida sparta. In momentul in care amplasati un astfel de perete trebuie sa aveti in vedere faptul ca structura va lua din spatiul camerei cativa centimetri. Atunci cand calculati avantajele amplasarii unui astfel de perete in interiorul locuintei nu trebuie sa excludeti nici aspectul estetic. Liniile curbe, drepte si nuantele de rosu, verde, alb, galben sau albastru pot fi usor asortate cu mobilierul in stil clasic sau modern.

 Mai multe detalii si imagini in numarul de octombrie al Revistei Casa Mea.

Material realizat cu sprijinul: Mihaelei Ionescu – arta si design interior

www.mihaelaionescu.com
Tel: 0745.308.109

Related posts

Hai sa (re)descoperim sarmul clasicului!

Adina Meyers

Cum sa alegi corect un covor

Adina Meyers

Despre amenajarea unei sufragerii pentru amatorii de filme

Adina Meyers