Mai este puțin până la Crăciun și oamenii deja caută decorațiuni de brad sau pentru casă, specifice sărbătorilor de iarnă. Pentru cei pasionați de cumpărături, care deja colindă târgurile și magazinele din orașul lor, prezentăm câteva tendințe și idei deosebite în materie de design interior, pentru decorarea casei de Crăciun.

Orice om iubește Crăciunul și de aceea își dorește să aibă o atmosferă deosebită în casa sa pentru sezonul de iarnă. Pentru aceasta ține cont și de noile tendințe în alegerea decorațiunilor de Crăciun, de ideile specialiștilor în design interior. În perioada festivă casa trebuie să fie un loc cald și elegant. Prin alegerea unor ornamente în trend se poate adăuga o notă de lux și puțină strălucire, pentru o atmosferă confortabilă.

Designerii recomandă pentru acest an:

– O culoare tradițională – roșul care este perfectă pentru decorațiunile de Crăciun

– Albul care este mereu preferat de oameni, este foarte elegant, iar în acest an este combinat perfect cu roșu închis sau alte culori

– Accesoriile mate de culoare albă care au elemente subtile, fine, aurii sunt perfecte pentru sărbătorile de iarnă

– În brad trebuie să existe globuri și elemente decorative roșii, albe, argintii, care sunt atât de populare și apreciate an de an

– Nuanțele de albastru strălucitor în combinație cu alb și argintiu sunt preferate de Crăciun acum

– Globurile de prins în brad și globurile pentru aranjamentele de masă trebuie să fie în culori în tendințele modei – alb, albastru, bej, bronz, verde, indigo intens, bleumarin închis, negru metalizat, cu străluciri aurii și argintii

– Tonurile calde ca de ciocolată și teracotă sunt de asemenea potrivite pentru Crăciun

– Combinațiile de bej sunt foarte elegante și atractive

– Sunt în trend nuanțele de culori pastelate, de bleu, roz, verde-mentă, bej cu accente de auriu și argintiu

– Culoarea preferată de designeri în această iarnă este albastru în diferite tonuri – deschise, închise, indigo, antracit și altele – care sunt combinate cu argintiu sau alb

– O altă culoare pe placul designerilor este gri-argintiu, o culoare perfectă pentru acest sezon

– De asemenea sunt în trend tonurile închise de culori, dar și nuanțele de mov, lila, fine, elegante, deosebite, combinațiile de trandafiriu și purpuriu, care merg cu alb și gri-deschis

– Verde-mentă este o culoare deosebită pentru accesoriile de sărbători și pentru bradul de Crăciun și este asociată cu argintiu și alb mat

De asemenea se recomandă o culoare foarte frumoasă – verde smarald – care are un efect de lux perfect pentru Crăciun.

De asemenea sunt în tendințe culorile neutre, materialele naturale care creează un efect de Crăciun tradițional, ușor de recunoscut. Deși sunt simple, culorile naturale și texturile lemnoase sunt perfecte pentru lunile de iarnă. Aranjamentele florale cu brad și molid sunt perfecte pentru ferestrele sau ușa casei.

Pentru casă sunt recomandate parfumurile și aromele minunate naturale, care provin de la buchetele de flori naturale, de la feliile de portocale sau de la ierburile uscate de lavandă. Poți folosi diferite accesorii festive combinate creativ cu crenguțe de brad, ramuri de salcie sau cu vâsc. Sunt în tendințe și decorațiunile din hârtie care se pot agăța în bradul de Crăciun. Cu astfel de decorațiuni poți impresiona pe cei dragi din casă, dar și pe oaspeții care vin la masa de Crăciun.

Pentru a avea casa deosebit de frumoasă de sărbători nu trebuie să ignori aceste tendințe prezentate de designeri care pot transforma aspectul și atmosfera de interior și pot crea un efect minunat prin lucrurile, decorațiunile, culorile și materialele alese. Nu trebuie folosite prea multe stiluri diferite, forme și culori, nu trebuie exagerat niciodată.

Sunt la modă oglinzile, covoarele de interior în tonuri deschise, de gri, bej și alb, mozaicurile din sticlă pentru pereții băii, decorațiunile suspendate, elementele și obiectele din ceramică, sculpturile avangardiste. Toate aceste elemente pot face casa mai luxoasă și mai elegantă.

Un concept care este folosit de danezi și care este tot mai mult apreciat de specialiști este acela numit hygge care se referă la o casă confortabilă. Această tendință va fi și de Crăciun. Hygge înseamnă dulce, pitoresc, drăguț, frumos și confortabil.

În materie de mobilier, sunt la modă paturile confortabile care au cadrul din lemn învelit în materiale deosebite, moi, catifelate, tapițat foarte elegant. De asemenea, se recomandă doar acele tipuri de lenjerii pentru pat care sunt din materiale de calitate, din fibre naturale și care oferă un somn plăcut și odihnitor. Pentru perioada sărbătorilor de iarnă există modele de lenjerii de pat cu imprimeuri fabuloase, care te fac să simți magia Crăciunului și bucuria vacanței.

De asemenea, designerii recomandă mobilierul rotund, inspirat din anii '70 , care este elegant și atrăgător. Sunt la modă obiectele decorative din metal, sculpturile cu accente aurii sau de aramă. Foarte interesant este mobilierul realizat manual, ce constă în diferite piese originale, moderne, artizanale. Obiectele din piatră naturală, care nu sunt foarte grele și care au un design rafinat sunt perfecte pentru cei care preferă un stil modern, mai special în casa lor.

Related posts

Tendințe de amenajări interioare în 2021: Ce e la modă primăvara aceasta

Adina Meyers

3 stiluri de canapele extensibile care transformă orice living

Adina Meyers

Un strop de Africa într-un apartament modern din Bucureşti

Adina Meyers