LifeStyle

Noua serie de detectori AVENAR 4000 de la Bosch

Divizia Sisteme de Securitate Bosch introduce noua gama de detectori de incendiu adresabili AVENAR 4000, pentru orice categorie de aplicatii, care va fi disponibila in Romania incepand cu luna ianuarie 2015.

Noutatea absoluta a acestei noi game o constituie posibilitatea de a monitoriza in timp real nivelul campurilor electromagnetice potential perturbatoare pentru sistemele de detectie si avertizare la incendiu. Aceasta facilitate unica in acest moment pe piata sistemelor de detectie si avertizare la incendiu se numeste eSMOG si va fi prezenta la toti detectorii noii game.

Seria de detectori AVENAR 4000 beneficiaza in acelasi timp si de tehnologia de analiza denumita ISP (Intelligent Signal Processing), care asigura procesarea continua a parametrilor senzorilor interni (senzor optic de fum, senzor de temperatura, senzor de monoxid de carbon) prin intermediul unor algoritmi specializati, caracteristici retelelor neuronale. O parte dintre detectorii noii game dispun si de tehnologia de detectie Dual Ray (analiza comparativa in spectru infrarosu si in spectru albastru a particulelor de fum prezente in camera optica interna a detectorilor). Toate aceste imbunatatiri garanteaza cea mai precisa detectie a incendiilor si o rata a alarmelor false apropiata de zero.

Conform studiilor de specialitate disponibile, aproximativ 30 la suta dintre alarmele false de incendiu se datoreaza factorilor perturbatori comuni: praf, abur sau fum de tigara. Tehnologia Dual-Ray asigura eliminarea pana la zero a numarului de alarme false generate de acesti factori perturbatori.

Cladirile moderne sunt echipate cu sisteme tehnice din ce in ce mai complexe, si in consecinta si “poluarea” electromagnetica a acestor structuri este in permanenta crestere. Conform unor studii independente (BRE-Study: “The causes of false fire alarms in buildings – 2014”) se estimeaza ca intre 20 si 30 la suta din totalul alarmelor false inregistrate se datoreaza unor cauze care nu pot fi identificate cu certitudine! O posibila explicatie pentru acestea ar putea fi interferentele electromagnetice, care pana in prezent nu puteau fi masurate fara aparatura specializata.

Seria de detectori AVENAR 4000 a fost proiectata avand in vedere exact aceste considerente. Modulul electronic al detectorilor a fost complet reproiectat pentru asigurarea unei compatibilitati electromagnetice optime, iar optiunea “eSMOG” ofera instalatorului (si utilizatorului sistemului) date in timp real despre nivelul radiatiilor electromagnetice din imediata apropiere a detectorilor. Aceasta facilitate permite identificarea rapida si rezolvarea eventualelor probleme in functionare care pot fi generate de catre nivelele ridicate ale campurilor electromagnetice perturbatoare. 

In acest fel, in timpul instalarii / utilizarii / operatiunilor de mentenanta, facilitatea “eSMOG” asigura functionarea stabila a sistemului si imbunatatirea performantelor de detectie a conditiilor de incendiu, prin masurarea continua a nivelului de perturbatii electromagnetice la nivelul fiecarui detector in parte si furnizarea de informatii despre nivelul instantaneu si mediu (in timp) al acestora. Aceste date sunt folosite pentru a avertiza in privinta posibilitatii aparitiei de alarme false datorate nivelelor crescute de radiatie electromagnetica, inainte ca acestea sa se produca! Aceasta facilitate reduce considerabil timpul destinat diagnozei si mentenantei sistemelor de detectie incendiu, in ansamblu.

Seria AVENAR 4000 include detectori optici de fum, in spectru IR si dual IR+Blue, detectori multisenzor OT (optic IR si Temperatura) si DOT (dual optic IR+Blue si Temperatura), precum si variantele OTC (optic IR si Temperatura si Monoxid de Carbon) si DOTC (dual optic IR+Blue si Temperatura si Monoxid de Carbon).

 

Related posts

„One Moment in Time”: Soprana Irina Baianț a trăit emoții unice alături de Simona Halep

Adina Meyers

Autoritățile încep acțiunile de combatere a AMBROZIEI

Adina Meyers

3 paşi simpli care pot reduce efectele pandemiei de COVID-19

Adina Meyers