In 2011 REHAU vine cu un nou sistem de climatizare cu pompa de caldura. Dotat cu o tehnologie de reglare inteligenta si usor de deservit, el permite setarea de la distanta a temperaturii ambientale a casei tale. Indiferent de locul unde te afli, poti comanda printr-un simplu click, de la orice calculator care are o conexiune la internet, temperatura pe care sa o gasesti la intoarcerea acasa.
Pompa de caldura reprezinta alternativa pe care REHAU o ofera la sistemele clasice de incalzire a locuintelor (gaz metan, lemn, carbuni).
Care sunt avantajele folosirii noii tehnologii?
Pompele de caldura Rehau folosesc in proportie de 75% energia regenerabila din apa, aer sau sol si doar 25% energie electrica. Astfel, pentru 1 kw de energie electrica consumat, pompa livreaza aprox. 4 kw de energie termica.
Pentru ca nu utilizeaza combustili fosili, pompa de caldura nu are emisii de CO2 si nu polueaza, asigurând locuintei apa calda menajera si confort termic in conditii de siguranta deplina.
Poti reduce cheltuielile de intretinere cu ajutorul softului de supraveghere a sistemului de la distanta: o cartela web REHAU care face conexiunea intre un computer si regulatorul pompei de caldura. Noul software permite reglarea tempertaturii apei, aerului si a umiditatii.
Sistemul poate fi controlat direct de pe PC sau prin intermediul internet-ului de oriunde in lume.
Desi costurile de instalare sunt mai ridicate, investitia este una pe termen lung si se amortizeaza prin consumul redus de energie. Astfel, costurile anuale sunt mai mici decât in cazul folosirii centralelor termice. Mai mult, montarea sistemelor ecologice cu pompa de caldura este incurajata de Uniunea Europeana, aceasta subventionând cu pâna la 8000 lei, prin programul Casa Verde, instalarea unui astfel de sistem de climatizare.
Incalzirea globala si efectele ei asupra omului si a naturii, preturile energiei in continua crestere si dependenta tot mai mare de combustibilii fosili creeaza necesitatea unor solutii viabile de punere la dispozitie a energiei necesare.. Politicile energetice adoptate de Uniunea Europeana se axeaza din ce in ce mai mult pe folosirea surselor de energie regenerabila, iar trecerea la sistemele ecologice de climatizare este un pas inevitabil. Reprezentantii grupului REHAU, lider mondial in domeniile Constructii, Automotive si Industrie, observa un trend ascendent in adoptarea sistemelor de climatizare pe baza de pompa de caldura in rândul constructiilor private de locuinte.
Mai multe detalii puteti gasiti pe: www.rehau.ro