LifeStyle

Noua branduri de aparate de aer conditionat care vor aduce confortul in casa ta

Familia ta merita tot ceea ce este mai bun si asta inseamna si un grad ridicat de confort, indiferent de anotimp. Si daca iarna exista o centrala termica pentru asa ceva, vara trebuie sa te lasi in grija unui aparat de aer conditionat.

Exista insa atat de multe branduri incat s-ar putea sa nu mai stii intre care sa alegi. Pe de-o parte, acest lucru este unul bun, atat timp cat o piata competitiva vine cu noi oferte si clientii nu pot decat profita. Pe de alta parte, cand sunt foarte multe firme, s-ar putea sa intri in contact cu unele mai putin bune si sa le neglijezi exact pe cele mai importante. Asa ca am pregatit pentru tine un top, pentru a nu avea nicio problema in acest sens.

Hitachi

Acestia sunt lideri pe segmetul modelelor pentru utilizare particulara si locul lor este unul bine meritat. Firma japoneza a fost infiintata in 1910 si in ultimele decenii a fost apreciata ca fiind constuctorul unora dintre cele mai eficiente aparate de aer conditionat. Acestia propun tehnologie de cea mai inalta calitate, preturi bune si un consum imbatabil, care a devenit o marca inregistrata pentru ei. Astfel, daca vrei sa protejezi si mediul in timp ce te relaxezi, aproape ca nu exista o solutie mai buna. Nu in ultimul rand, aparatele lor nu sunt unele exclusiviste, putand sa fie cumparate foarte usor.

LG

Cele mai bune aparate de aer conditionat vin din Asia, asa ca lista va fi dominta de firme asiatice. A doua aditie sunt coreenii de la LG. Un brand care nu mai are nevoie de prea multe prezentari, acestia sunt inovatori in orice domeniu, inclusiv aici. Domina piata globala tocmai pentru ca folosesc tehnologii inovative, precum un sistem de racire ultra rapid, tehnologie inverter si sistem de filtrare cu plasma. Totusi, produsele lor sunt un pic mai scumpe, dar merita fiecare banut pentru ca au ce sa ofere, pe termen lung chiar.

Samsung

Samsung sunt unul dintre cele mai apreciate brand-uri la nivel mondial si numele lor nu avea cum sa lipseasca nici din acest domeniu. Solutiile lor pentru aer conditionat au vechime pe piata si datorita unui consum foarte bun si a inovatiilor obtinute cu sistemele de dezumidificare, continua sa ocupe un loc fruntas. Asadar, Samsung pune accentul si pe sanatate, nu doar pe confort, venind si cu aparate cu filtre foarte performante.  In plus, daca vrei un aparat decorativ care sa arate grozav, acesta este primul brand spre care ar trebui sa te indrepti, pentru ca au unele dintre cele mai aratoase aparate din lume.

Daikin

Pentru cei care isi doresc cel mai ieftin aer conditionat, fara insa a renunta si la calitate, Daikin poate sa fie cea mai buna solutie, pentru  ca propun cel mai competitiv raport calitate pret. Firma a fost infiintata in 1924 si de cateva zeci de ani fabrica unele dintre cele mai bune aparate de aer conditionat de pe piata. In plus, popularitatea lor imensa (se gasesc aproape in orice tara de pe glob) se datoreaza si politicii de preturi. Aparatele Daikin trebuie sa fie in primul rand de calitate, dar si accesibile pentru publicul larg, ideea firmei fiind aceea ca oricine merita confort, chiar daca nu are foarte multi bani la dispozitie.

Whirlpool

Prima firma din afara Asiei aflata pe lista, Whirlpool este un gigant, numarul 1 in lume la electrocasnice. Cat despre aparatele de aer conditionat, acestea chiar sunt pentru toate buzunarele. Ele variaza de la unele simple si mai ieftine, pana la aparate complexe, premium ca functii si aspect. O inovatie de multe ori legata de numele lor este compresorul care aduce mai multa racoare, dar numarul mare de unitati vandute se datoreaza si unei bune comunicari cu clientii, de la care asteapta in permanenta feed-back, pentru a-l integra in viitoarele proiecte.

Blue Star

Si aceasta este o firma asiatica, dar nu provine nici din Coreea de Sud si nici din Japonia, ci din India. Este o prezenta veche pe piata si au avut timp sa se impuna. La fel ca Daikin, propun un raport calitate pret excelent, care reuseste sa fie si principalul element de atractie. Totusi, nu sunt neglijate nici inovatiile, asa ca firma este constant una are vine cu ceva nou, indiferent daca este vorba despre niste elemente de design mai deosebite sau de caracteristici tehnologice imbunatatite.

Ariston

Firma italiana a reusit sa integreze foarte bine noile norme europene legate de consumul de energie si de aceea reuseste sa fie un competitor important pentru marile branduri asiatice. Poate ca la nivel global nu inregistreaza vanzari la fel de mari precum ale acestora, dar renumele lor, impreuna cu folosirea unui motor de tip inverter pentru majoritatea modelelor i-au pastrat in top, atat ca vanzari, cat mai ales din punct de vedere al calitatii.

Fujitsu

Una dintre cele mai ecologice companii de electronice din lume (cotati pe locul trei chiar si de Greenpeace), aceasta firma japoneza a reusit sa vina cu destul de multe inovatii pe piata, mai ales in ceea ce priveste motoarele. Poate ca vanzarile lor generaliste (sunt mai cunoscuti pentru aparate de telecomunicare) pun in umbra un pic aparatele de aer conditionat, dar asta nu inseamna ca nu sunt o firma de top.

Inventor

Am spus sa mai adaugam o firma europeana pe lista si aceasta ar fi Inventor. Originara din Grecia, compania s-a extins mult si are chiar si o fabrica in Romania. Nu se bucura de renumele firmelor asiatice, dar este o alternativa buna la acestea in ceea ce priveste aparatele de aer conditionat.

De ce este importanta alegerea brandului

Oricat de bun ar fi un aparat, el se mai si strica. Avantajul brandurilor mari este ca pentru produsele lor se gasesc usor piese de schimb de cea mai buna calitate (de multe ori construite chiar de ei). Asadar, daca apelezi si la un service pentru aer conditionat potrivit, atunci reparatiile sunt mult mai rapide si mai ieftine, ceea ce este important pentru un aparat care este scump de inlocuit intr-un timp foarte scurt.

Related posts

Răsfăț pentru piele și simțuri cu arome exotice

Adina Meyers

Incantare in gradina sau deliciu in borcan?

Adina Meyers

Ziua buna incepe cu Tefal!

Adina Meyers