Orice spatiu sau incapere necesita un punct focal. Acesta poate fi reprezentat printr-o piesa de mobilier, un covor, o lustra, un perete tratat diferit si lista poate continua. O modalitate de efect, care scoate din anonimat si aduce energie oricarui spatiu, este utilizarea imprimeurilor florale in culori tari.

Nu te limita la pernele decorative daca inclini spre un imprimeu floral care sa atraga toate privirile, ci alege acest imprimeu pentru canapea, fotolii sau scaune. Impactul vizual este direct proportional cu marimea suprafetei pe care este expus un astfel de model. Ramanand tot la zona textilelor, un covor, lenjeria de pat sau draperiile pot avea un model floral care iese mai bine in evidenta intr-o amenajare bazata pe culori neutre. Daca doresti sa integrezi modelele florale in doze moderate, poti alege sa le folosesti pe abajurul obiectelor de iluminat, spre exemplu. 

Imaginile cu flori colorate, de dimensiuni mari pot da tonul amenajarii daca sunt folosite ca accent pe peretele unei incaperi din locuinta ta, fie sub forma de tapet, fototapet, pictura murala sau tablou. Pentru un efect dramatic alege flori in culori intense proiectate pe un fundal negru. Masa din dinig poate fi resuscitata estetic prin simpla prezenta a unor scaune cu imprimeu floral colorat. 

In concluzie, regula care se impune este sa nu te feresti de culori si patern-uri de dimensiuni mari, daca doresti sa obtii un efect surprinzator cu ajutorul imaginilor florale.

Date contact: Flavia Lorena Irimescu – decorator interioare, telefon: 0747666473

Related posts

Cum sa alegi o chiuveta de calitate pentru bucataria ta

Adina Meyers

Ecologic, rustic, contemporan

Adina Meyers

Cabana idilica la marginea padurii

Adina Meyers