LifeStyle

Merită să alegi o stație de călcat în locul unui fier de călcat? Cinci motive pentru DA!

Când vine vorba de achiziționarea unui fier de călcat, mulți dintre noi suntem în dilemă: cumpărăm un fier clasic de călcat sau ne orientăm spre o stație de călcat? Pentru indeciși, principala întrebare în acest caz este: merită să aleg o stație de călcat în dauna unui fier de călcat? De ce?

Răspunsul pe scurt este ”Da, merită!”. Iar acum, ceva mai pe larg, iată și câteva motive pentru care merită investit într-o stație de călcat:

 

1. Volum mai mare de haine călcate

Întrucât are un rezervor mai mare pentru apă, o stație de călcat îți permite să calci un număr mai mare de haine într-o singură utilizare, fără a fi nevoie de reumplerea recipientului. Dacă ești genul de om care își alege o zi pentru călcat mai multe haine, stația de călcat este pentru tine!

 

2. Eficiență mai ridicată

Cu o stație de călcat, calci nu doar mai mult, ci și mai repede. Acorzi mai puțin timp fiecărei cămăși și fiecărei perechi de pantaloni, datorită puterii mai mari a aburului. Astfel, nu trebuie să insiști de atâtea ori pe fiecare bucată de țesătură, cum ai fi făcut cu un fiert de călcat.

 

3. Câștigi timp

Pentru că vei călca mai mult și mai repede, deci mai eficient, faci și economie de timp. În plus, datorită jetului mult mai puternic de aburi, comparativ cu un fier de călcat clasic, o stație de călcat îți permite să calci hainele direct pe umeraș. Un lucru nemaipomenit, mai ales când e vorba de călcat sacouri, pentru că acestea sunt mai greu de manevrat pe masa de călcat.

 

4. Fără riscuri de accidente

Nu mai există riscul să arzi țesăturile atunci când ”uiți” fierul de călcat pe masa de călcat. Fierul unei stații de călcat își reglează temperatura în funcție de material. În plus, pentru că utilizează cantități mai mari de aburi, stațiile de călcat nu au nevoie să încingă talpa la temperaturi atât de mari precum fiarele de călcat clasice.

 

5. Mai ușor de utilizat

Probabil nu te așteptai la asta, ținând cont că volumul total și greutatea unei stații de călcat sunt mai mari decât la un fier de călcat clasic. Totuși, dacă luăm în considerare că atunci când calci ții efectiv în mână doar fierul de călcat, fără rezervor, al stației de călcat, acesta este mai ușor decât un fier de călcat clasic. Atunci când detașezi fierul de stația de andocare, acesta nu mai are atașată și greutatea rezervorului de apă, precum fierul de călcat clasic.

Related posts

Cina in stil indian: friptura de pui la gratar, in sos de coriandru

Adina Meyers

BMW X6 – suprematia condusului

Adina Meyers

Fabryo Corporation te invata sa MESTER-ESTI

Adina Meyers