Cel mai adesea, pavajul este cea mai bună alternativă la beton, una foarte estetică. De asemenea, este o alegere economică, accesibilă, care poate amenaja foarte bine o curte, un spațiu pentru terasă sau chiar o alee.

Asta cu o condiție, însă. Să se apeleze la cele mai bune tehnici sau practici pentru montare pavaj. 

Alegerea pavelelor potrivite și pregătirea lor pentru a le monta

Există multe materiale diferite pentru pavele, principalele opțiuni fiind piatra naturală, piatra reconstituită sau pavelele din beton. De exemplu, poți opta pentru farmecul pietrei naturale. Gresia, granitul sau porfirul sunt opțiuni foarte atractive pentru pavarea unui exterior. Aceste materiale rezistă bine la uzură și la schimbările de temperatură. Trebuie să ții cont însă și de iluminat. 

Ai, de asemenea, alternativa pavajelor din beton. Mai puțin costisitor și mai ușor de pus în operă, acest tip de pavaj este mai puțin rezistent la uzură. Acestea ar trebui evitate dacă te aștepți la un trafic frecvent de vehicule. În cele din urmă, poți opta pentru pavele la fel de decorative și mai puțin costisitoare, realizate din alte materiale, cum ar fi rășina sau teracota. Află dintr-un articol scris de Campaigns cum performează campaniile tale și care este cel mai bun placement.

Pasul 1: Nivelează terenul și marchează perimetrul de stabilire

Începe prin a excava zona în care urmează să fie așezat pavajul la o adâncime echivalentă cu 15 cm mai mult decât grosimea pavelelor care urmează să fie așezate. De exemplu, dacă pavelele au o grosime de 5 cm, va trebui să sapi la o adâncime de 20 cm.

Ia în considerare o pantă de 2%, adică 2 cm pe metru. Măsoară acest lucru folosind o riglă de zidar, o bandă de măsură și un nivel cu bulă de aer. Așează scândurile de lemn pe părțile laterale ale suprafeței care urmează să fie pavate.

Etapa 2: Așezarea fundațiilor pentru pavaj

Așează țesătura geotextilă, suprapunând benzile cu 10 cm. Pregătește un pat de 12 cm grosime de material aluvionar. Respectă panta de 2%. Poți instala apoi un al doilea strat de geotextil pentru a limita creșterea buruienilor.

Asigură-te că, atunci când sunt așezate, pietrele de pavaj se extind ușor deasupra nivelului solului pentru a preveni alunecarea pământului pe suprafață pe vreme rea.

Efectuează tăieturile necesare la capătul rândului sau la margine cu ajutorul unui polizor dotat cu un disc diamantat (asigură-te că este compatibil cu materialele care urmează să fie tăiate). De asemenea, poți folosi foarfeci de pavaj.

Periază pavajul folosind nisip alb fin sau nisip polimeric. Udă suprafața astfel încât nisipul să pătrundă cât mai mult între pavele și aplică un nou strat dacă este necesar.

În cele din urmă, folosește placa vibratoare pentru a compacta pavajul (alternativ, poți folosi o rolă grea pentru iarbă). Începe de la margini și mergi treptat spre mijloc. La final, curăță pavajul cu apă curată.

Optând pentru pavele, faci o alegere bună, care va conferi caracter exteriorului casei tale.

Related posts

HORNBACH propune patru noi stiluri de amenajare speciale pentru o stare de bine în locuință

Adina Meyers

5 activități care transformă o grădină obișnuită într-o destinație de vacanță

Adina Meyers

Gradini amenajate in spatii mici

Adina Meyers