LifeStyle

Masca de protecţie poate fi folosită și împotriva alergiei la ambrozie

Masca de protecţie este bună și împotriva alergiei la ambrozie.

Epidemia de COVID-19 ne-a făcut să uităm că bate la uşă sezonul ambroziei. Sute de mii de români sunt alergici la această plantă, dar medicii spun că masca de protecţie împotriva COVID-19 are un efect benefic pentru cei sensibili.

Masca de protecţie filtrează polenul de ambrozie, însă pentru a fi eficientă trebuie purtată corect, să acopere nasul şi gura. Cele mai eficiente măşti sunt FFP 2 şi FFP3.

Cele mai bune sunt măştile FFP2 şi FFP3, dar şi măştile de protecţie normale pot fi o barieră optimă, doar dacă sunt purtate corect, pe nas și pe gură.

Simptomele alergiei la ambrozie

Manifestările pot fi diferite de la un pacient la altul, însă majoritatea pacienților acuză strănut frecvent, mâncărime nas/ ochi, secreții nazale abundente, ochi roșii (hiperemie conjunctivală).

În plus, mulți dintre acești pacienți sunt predispuși la apariția manifestărilor de astm (dificultăți în respirație, tuse, respirație șuierătoare).

Related posts

Cum poți economisi bani inteligent

Bianca Ion

„Reteta preferata”: Oua vopsite cu hartie creponata

Adina Meyers

(P) ELIS PAVAJE deschide in 2017 cea de-a treia fabrica la Secuienii Noi, judetul Neamt

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe