Daca ati reusit sa demarati procesul de renovare a podului casei dvs. si sa rezolvati aspecte esentiale precum montarea invelitorii si a ferestrelor de mansarda VELUX, odata cu venirea ierni lucrarile de renovare se pot muta din exterior in interiorul mansardei.
In principiu, aplicarea termoizolatiei pe pereti si in jurul ferestrelor de mansarda, precum si acoperirea cu placi de gips carton a acestora sunt operatii pe care le puteti realiza fara probleme. In cazul in care la montarea ferestrelor de mansarda nu ati utilizat kitul de izolare termica BDX, este esential sa izolati spatiile dintre tocurile ferestrelor si capriori cu vata minerala sau bazaltica, pentru reducerea pierderilor de energie.
Etapele de finisare care implica un anumit continut de umiditate – tencuit, varuit, gletuit – se pot realiza doar in anumite conditii, astfel incat procesul de uscare al peretilor sa nu fie incetinit. Mai exact, pentru acestea, este esential sa asigurati in interior o temperatura de cel putin +5 grade C si este obligatoriu sa aveti posibilitatea de a ventila foarte eficient incaperea de la mansarda, astfel incat evacuarea umiditatii sa fie permisa, fara ca temperatura din interior sa scada.
Ferestrele de mansarda VELUX deja montate va vor ajuta sa realizati ventilatia incaperii. Pentru ca in interior temperatura sa fie constanta, trebuie sa deschideti larg ferestrele, cate 5 minute, la intervale regulate de timp. Astfel veti preveni formarea condensului si peretii mansardei se vor putea usca. In acelasi timp este necesar sa aveti o sursa de caldura in mansarda iar daca aceasta nu este instalata, un calorifer electric va poate ajuta.
Tot in sezonul rece puteti realiza finisajul in jurul ferestrelor de mansarda. Cea mai simpla metoda este confectionarea acestuia din placi de gips carton, iar forma corecta este cea evazata: orizontal in partea de sus si vertical in partea de jos. Finisajele laterale pot fi drepte sau usor evazate inspre interiorul incaperii. Este recomandat sa amplasati corpurile de incalzire sub fereastra pentru a asigura o buna circulatie a aerului pe intreaga suprafata vitrata, evitand si in acest mod aparitia condensului.
Puteti definitiva si alte aspecte precum: aplicarea tapetului – daca alegeti sa amenajati mansarda conform ultimelor tendinte, reconditionarea si lacuirea grinzilor aparente – daca va doriti o mansarda amenajata in stil clasic sau rustic, relacuirea pardoselii sau realizarea scarii de acces in mansarda. Daca lucrati cu spor, veti putea intampina venirea primaverii intr-o mansarda luminoasa si calduroasa.
Pentru si mai multa inspiratie, vizitati: www.velux.ro