Cel mai important rol al măsurilor de securitate este cel de de prevenție. Nicio locuință nu este complet sigură, însă asta nu înseamnă că nu poți lua măsuri care să descurajeze infracțiunile și să te apere de majoritatea răufăcătorilor. Chiar și cele mai sofisticate sisteme de securitate pot fi ocolite de hoții profesioniști, însă e puțin probabil ca aceștia să te atace pe tine. Pentru a te apăra de majoritatea intrușilor, măsurile de securitate cu rol preventiv sunt cele mai utile. Iată ce poți face pentru a-ți asigura casa împotriva răufăcătorilor:

 

1. Securizarea accesului

Modul în care se face accesul în locuință contează foarte mult. Câte intrări are casa ta? Unde sunt amplasate acestea? Ce fel de uși folosești? Toate acestea sunt întrebări foarte importante la care trebuie să fii pregătit să răspunzi, dacă vrei să trăiești în siguranță.

Primul lucru pe care îl verifică un hoț e felul în care poate intra în curtea casei. Cu cât accesul în curte se face mai ușor, cu atât va fi mai tentat să încerce. Ca să descurajezi aceste tentative, ar fi o idee bună să construiești un gard înalt și să instalezi porti culisante, care se închid și se deschid numai la comanda ta.

Însă oricât de înalt e gardul casei, un hoț determinat poate găsi o cale să îl sară. Ce trebuie să ții minte e că orice ușă sau fereastră deschisă e ca o invitație pentru un infractor. Tocmai de aceea trebuie să încui mereu și ușile și ferestrele casei. Astfel, îi limitezi hoțului căile de acces și crești gradul de securitate al locuinței tale.

 

2. Detectarea intrușilor

Un hoț inventiv poate găsi căi pentru a intra în curte sau în casă, chiar și atunci când totul e încuiat. Instalarea unui sistem performant de alarmă, cu senzori puternici, va rezolva această problemă. Imediat ce infractorul a pus piciorul în casă, el este detectat, iar alarma pornește.

Există diferite tipuri de senzori, potriviți atât pentru curte, cât și pentru locuința propriu-zisă. Astfel, instalând un sistem performant de alarmă, orice hoț va fi detectat din momentul în care a sărit gardul și autoritățile pot fi alertate foarte repede.

 

3. Înregistrarea video

Instalarea unui sistem de supraveghere video este una din cele mai bune metode de prevenție. Atunci când răufăcătorii observă că sunt înregistrați, e mult mai puțin probabil ca ei să meargă mai departe cu planul lor. Chiar și sistemele false de supraveghere pot avea un rol în prevenție, așa cum arată Safewise.

În eventualitatea unei spargeri, prezența camerelor video te asigură că vei avea dovezi și înregistrări ale faptelor, pe care le poți arăta poliției pentru ca hoțul să fie prins, iar tu să îți recuperezi bunurile.

 

4. Controlul de la distanță

Tehnologia modernă îți permite acum să conectezi telefonul la sistemul de supraveghere video. Printr-o aplicație, imaginile surprinse de camerele de luat vederi vor fi transmise direct pe ecranul telefonului mobil. Astfel, vei putea supraveghea fiecare colț din casa și curte în timp real, printr-o simplă apăsare de buton.

 

5. Alegerea încuietorilor

Yalele și încuietorile casei sunt, și ele, o parte foarte importantă a sistemului tău de securitate. Cu cât sunt mai complexe și mai solide încuietorile ușilor, cu atât le va fi mai greu hoților să le deschidă sau să le spargă. Poarta de acces în curte și ușile de intrare în casă vor avea nevoie de cele mai bune încuietori; de asemenea, dacă ții obiecte de valoare în casă, ar fi o idee bună să te gândești și la achiziția unui seif.

Poți merge chiar cu un pas mai departe, instalând încuietori inteligente, care detectează mișcarea și trimit o alertă pe telefonul tău ori de câte ori este deschisă ușa. Acestea pot fi controlate de la distanță și sunt mult mai greu de deschis decât încuietorile obișnuite.

 

Related posts

Idei de usi de interior – pentru un plus de eleganta casei tale

Adina Meyers

5 greșeli de evitat atunci când îți renovezi locuința

Adina Meyers

PROMOȚIE ȚIGLĂ CERAMICĂ TONDACH – ZECE ȚIGLE AI CUMPĂRAT, UNA GRATIS AI LUAT!

Adina Meyers