Livingul ocupa pozitia centrala intr-o casa, acesta fiind spatiul in care familia se reuneste, unde sunt primiti invitatii, unde cei ai casei se relaxeaza, se uita la televizor sau, dupa caz, servesc masa. In cele ce urmeaza va propunem mai multe modele de amenajari de living potrivite atat pentru familiile tinere, pentru cele numeroase sau pentru cele care cred ca designul clasic nu se va demoda niciodata.

Livingul deschis

Este modelul de camera de zi recomandat familiilor mari, cu copii, care au nevoie de spatiu pentru a petrece timpul impreuna. Aceasta incapere inglobeaza zona intrarii principale, holul si, eventual, scara interioara. In plus, livingul deschis este cel care comunica, in mod direct, prin intermediul unei usi, fie ea si glisanta, cu bucataria, terasa, baia de serviciu si chiar biroul.

O alta varianta este livingul care incorporeaza si bucataria, fiind delimitat, de exemplu, de spatiul destinat relaxarii prin intermediul unui bar. In acest caz, trebuie sa acordati o atentie deosebita ventilatiei pentru a preintampina patrunderea mirosurilor din bucatarie in camera de zi.

 Livingul cu doua zone, care incorporeaza diningul

La fel ca si livingul deschis, livingul impartit in doua zone distincte are nevoie de spatiu, caracteristicile celor doua modele fiind similare. Impartirea unei camere in doua zone separate poate fi realizata intr-un numar infinit de moduri. O posibilitate este delimitarea livingului de dining cu ajutorul pardoselii, al culorii sau al structurii peretilor. De exemplu, puteti acoperi peretii din living cu tapet, iar pe cei din dining cu vopsea lavabil cum, de altfel, puteti opta, pur si simplu, pentru culori diferite.

 Livingul inchis

Acest tip de camera de zi, vechea sufragerie din casa bunicilor in varianta moderna, este recomandata pentru familiile mici si, mai cu seama, pentru casele in cazul carora suprafata nu este prea generoasa. Livingul devine astfel, la fel ca si dormitoarele, un univers complet diferit de restul casei. In acest caz, trebuie sa fiti foarte atenti la stilul de amenajare ales si, mai ales, la culori.

Tinand cont ca avem de-a face cu un spatiu inchis, care nu comunica cu restul casei decat printr-o usa, este recomandat sa folositi nuante calde, deschise, si un stil aerisit, fara multe detalii.

 Livingul vitrat

Desi nu este la indemana oricui, livingul vitrat este o investitie care merita toti banii si tot efortul dumneavoastra. Trecand peste starea de bine pe care o confera celor ai casei, acest living este, in acelasi timp, o mare surpriza pentru invitati. Ferestrele ample au o multime de beneficii, fiind specifice arhitecturii asiatice. Livingul vitrat va va asigura o casa luminoasa si plina de viata dar, in acelasi timp, senzatia de spatiu si o priveliste captivanta.

Mai multe detalii puteti gasi in numarul de februarie al revistei Casa Mea.

Related posts

Invitatie cu parfum de briza mediteraneana

Adina Meyers

Importanța unei bucătării. De ce să acordăm mai multă atenție amenajării ei

Adina Meyers

Cum să construiești o cușcă pentru câine

Adina Meyers