LifeStyle

Legaturi. Obiecte in relatie si context

Filmele selectate sunt:

Anul nou al Ursului – Un film despre ursi reali si dansul lor – 21 min.
Bosco –
Un film despre muzeul din Patarlagele al profesorului Cucu – 11 min.
O strada oarecare din Bucuresti –
Un film despre oameni, case si locuire in Bucurestiul anilor 90) – 24 min.
The last peasants
de Angus Macqueen – partea I – 50 de min.

Trilogia lui Angus Macqueen urmareste destinul a trei familii de romani, a caror viata e marcata de realitatile emigrarii. Satul Budesti din Maramures reprezinta o lume a trecutului, cu carute trase de cai si cu oameni care traiesc in vechile lor credinte.

Tinerii din sat, care nu vad nimic romantic intr-o asemenea existenta, si-au indreptat privirile catre Occident. La Budesti, fiecare familie are pe cineva plecat ilegal la munca in strainatate.

Filmul a fost pus la dispozitia MTR, spre vizionare in scopuri didactice, de catre Departamentul de Antropologie al University College London.

Proiectia este parte a unui proiect de expozitie intitulat: „Legaturi. Obiecte in relatie si context” in care este vorba despre trecutul Muzeului de la Sosea, despre urmele si ramasitele pastrate sub forma de obiecte si de imagini in depozitele sale. Obiectele selectate vorbesc in mai multe feluri despre trecut si tarani adica despre cum fiecare epoca alege sa reprezinte si sa se raporteze la tarani.

Pentru acest proiect de expozitie am scos din depozite si arhive peste 100 de obiecte care sunt semnul unui moment istoric sau sunt pur si simplu incarcate de povestile timpului lor. Le-am atasat fiecaruia imaginea printata si apoi decupata, i-am aplicat un magnet pe spate, astfel incat fiecare din voi, mare sau mic, sa poata sa isi creeze propria expozitie pe o tabla de tabla.

Haideti la film si la magneti!

Sambata, 4 iunie 2011, de la 3 la 5 dupa-amiaza, la sala Irina Nicolau.

Expozitia ramane deschida pana pe 12 iunie, de marti pana duminica, intre orele 10.00 si 18.00. Intrarea la expozitie si la filme este libera.

Related posts

Vacante Albena

Adina Meyers

Cele mai frumoase locuri din Italia

Adina Meyers

CONCURS: Castiga un loc pentru copilul tau in tabara Coolturala BookLand!

Adina Meyers