LifeStyle

Lactatele, sursa ta de sanatate

Risc scazut de diabet

Potrivit unui studiu realizat in 2012, publicat in editia online a revistei American Journal of Clinical Nutrition, doar 55 g de branza consumate zilnic sunt suficiente pentru a reduce riscul de diabet cu pana la 12%. Oamenii de stiinta sustin ca beneficiul se datoreaza bacteriilor probiotice existente in branzeturi si iaurt care reduc nivelul colesterolului si chiar creeaza anumite vitamine care actioneaza precum un scut impotriva diabetului.

Dantura sanatoasa

Harold McGee a dezvaluit in cartea sa culinara un beneficiu neasteptat al consumului de lactate: previne aparitia cariilor. Calciul si fosfatul din lactate impiedica dezvoltarea de bacterii si producerea acidului care ataca smaltul dintilor.

Un somn odihnitor

Cei care sufera de insomnii si au dificultati in a se bucura de un somn odihnitor ar trebui sa consume cu regularitate lactate intrucat proteinele care se gasesc in mod natural in lapte pot imbunatati calitatea somnului. Ba mai mult, se dovedesc a fi benefice si pentru cresterea nivelului de concentrare.

In Romania, lactate de foarte buna calitate si foarte gustoase sunt produsele lactate slovace de la fabrica de lapte Koliba, din Hrinova.

Koliba este producator modern de lactate, cu o gama diversificata de sortimente din lapte, din regiunile muntoase ale Slovaciei. Cele mai cautate produse sunt Pohoda (branza topita), Hrinovska tehla (Koliba Calup), cascaval semitare maturat afumat si neafumat, untul traditional si crema de unt cu continut partial de grasime vegetala Maslova chut (Gustul untului Koliba).

Gustul untului Koliba

Amestec tartinabil, obtinut din smantană si grasimi vegetale. Este tratat prin pasteurizare si are o culoare naturala, galbuie. Gustul sau este asemanator cu cel al untului, de smantana dulce-acrisoara.

Pohoda (branza topita)

Produs disponibil in cateva forme. Este o branza topita grasa, usor tartinabila, ambalata in tub, iar pentru un consum confortabil sub forma de triunghi si felii. Produs usor si rapid de consumat, ideal pentru gospodariile cu copii sau pentru o gustare la scoala.

Koliba Calup

Produs semitare, maturat, gras, obtinut din lapte si grasimi vegetale, cu un continut de grasime in substanța uscata de 30 % sau 45 %. Este produs din lapte de inalta calitate din regiunile muntoase ale Slovaciei. Potrivit pentru utilizarea in preparate reci si calde, ideal pentru coacere, se topeste perfect, isi menține o consistenta supla si nu se rumeneste. Sub forma razuita, ofera o utilizare confortabila in unitațile de catering. Simplifica prepararea sosurilor, a mancarurilor la cuptor si a preparatelor cu cartofi, paste, legume sau diverse tipuri de carne.

 

 

Related posts

Studio-ul inSIGN implementează conceptul de culture@work în proiectele sale

Adina Meyers

Piata imobiliara la inceput de nou sezon

Adina Meyers

Alege să străluceşti în fiecare noapte de vară!

Adina Meyers