Atunci când a amenajat această casă frumoasă de la poalele Pirineilor, designerul Ricardo Espinosa a pornit de la crezul că interioarele trebuie să fie în acord cu zona geografică în care se află. Așa că a ales să amenajeze un interior rustic, unde materiale precum fierul, betonul, lemnul natural sau textilele tradiționale se integrează în mod natural în casă. Tot ca o prelungire a exteriorului în casă se explică și prezența pietrei naturale, pe care o regăsim pe pereții din toată casa, fie că vorbim de bucătărie, living sau chiar dormitor.

Proprietarii și-au dorit un interior rustic

Amenajarea acestui interior a pornit aproape de la zero. Din clădirea veche, mai rămăsese doar structura pe care apoi arhitecții au început să construiască un nou spațiu de locuit. Interiorul a fost reorganizat față de cel inițial, înălțimea a fost modificată pentru mai mult spațiu.

Odată terminate lucrările tehnice, a urmat amenajarea în sine, despre care proprietarii au știut că trebuie să fie în stilul rustic. Stilul rustic este cald și confortabil și poate fi realizat ușor cu piese de mobilier care nu sunt greu de găsit. În plus, pentru o zonă așa frumoasă cum este cea a Pirineilor, este un stil care se potrivește perfect.

Dormitor, living și bucătărie în stil rustic

Dormitorul are un aer romantic și este inundat de lumina naturală. Textilele moi și colorate sunt cele care aduc un plus de căldură, iar pereții de piatră naturală sunt cei care amintesc de natură.

Livingul are dimensiuni generoase. Bârnele de lemn la vedere, ferestrele mari, masa din lemn în culoare naturală, covorul cu motive etnice, șemineul, decorațiunile colorate sunt elemente specifice stilului rustic și care dau personalitate acestui living. 

Bucătăria este dominată de mobilierul alb cu mânere argintii și fronturi cu modele verticale. Și aici bârnele de lemn sunt la vedere, iar pereții din piatră naturală sunt meniți să amintească de natura spectaculoasă care se află la un pas afară din casă.

Foto: elmueble.com

Related posts

Truc simplu în amenajare: o piesa de decor „statement” sau peretele vedetă

Adina Meyers

Vizitează cabana rustică, cu interioare elegante

Adina Meyers

ZOOM – un spatiu de baie modern la un pret accesibil

Adina Meyers