LifeStyle

Karpatia Horse Trials, editia a II-a: reintoarcerea pe Domeniul Cantacuzino Floresti

Ajuns la a doua editie, Karpatia Horse Trials, eveniment hipic international, care se va desfasura in perioada 9-11 octombrie 2015, va recrea si anul acesta splendoarea si frumusetea de altadata a celebrului Domeniu Cantacuzino din Floresti, judetul Prahova. Propunandu-si sa instituie o traditie in acest spatiu, Fundatia Cantacuzino Floresti si Asociatia Ecvestra Hipohouse vor deschide si in 2015 o usa catre vremurile de prestigiu din Romania.

Timp de trei zile, Domeniul Cantacuzino Floresti ii asteapta pe pasionatii de calarie, dar si pe nostalgicii trecutului nobiliar din Romania sa se bucure de eleganta echitatiei si de activitatile care vor reconstitui Belle Epoque in contemporaneitate.

Cea de-a doua editie a Karpatia Horse Trials se va desfasura pe Domeniul Cantacuzino Floresti situat la 80 de kilometri distanta de Bucuresti. Centrul Domeniului este Palatul “Micul Trianon”, candva o bijuterie arhitecturala, conceputa de arhitectul I.D. Berindey. Pentru a-i restitui stralucirea de altadata, Fundatia Cantacuzino Floresti a organizat un concurs de idei destinat exclusiv arhitectilor sau birourilor de profil, cu scopul selectarii celor mai bune propuneri de interventie pentru restaurarea, punerea in valoare şi refunctionalizarea Palatului „Micul Trianon”. Castigatorii concursului de arhitectura vor fi anuntati la finalul editiei din acest an a competitiei ecvestre.

Karpatia Horse Trials cupinde doua tipuri de competitii oficiale: Concurs Complet International si Concurs demonstativ de atelaje cu doi si patru cai.

Competiţia ecvestra internationala este impartita pe trei categorii de concurs ( CCI 1*, CCI 2*, CCI 3*) si compusa din probele de Dresaj, Cross-Country si Obstacole.

Concursul de trei stele (CCI 3*) este principala noutate din 2015, fiind etapa calificativa pentru Jocurile Olimpice de la Rio din 2016 si cuprinde o spectaculoasa proba de cross-country, cu obstacole naturale ce se vor intinde pe tot Domeniul. Toate probele se vor remarca prin eleganta şi vor pune in evidenta armonia intre cal si calaret, un dialog special caracterizat prin incredere, precizie, suplete.

Inscrierile pentru toate probele sunt deschise pana pe 1 octombrie, iar participantii confirmati pana acum provin din Anglia, Italia, Bulgaria, Turcia, Franta, Romania.

Arbitrii si oficialii prezenti la editia 2015 sunt din Marea Britanie, Irlanda, Africa de Sud, Belgia, Bulgaria, Romania.

Alaturi de competitia propriu-zisa, la fel ca anul trecut, publicul va avea ocazia sa petreaca un weekend special, cu aer de poveste, va putea asista la un concurs demonstrativ de atelaje cu doi si patru cai, la demonstratii ecvestre si la o parada cu ogari. Domeniul de 130 de hectare va fi special amenajat pentru activitati destinate atat adultilor, cat si copiilor, precum calarie pe ponei si cai sau plimbari cu trasura.

Noutatile editiei 2015

– Anul acesta Karpatia Horse Trials adauga competitiei Concursul Complet 3 stele (CCI3*), calificativ pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016. Este pentru prima oara, din 2003, cand se desfasoara acest tip de concurs in Romania.

La aceasta categorie, cea mai dificila, traseul de cross-country care va trebui parcurs va avea 5700 de metri. Cel mai scurt, pentru categoria Novici, va fi de 900 de metri.

– Introducerea unui concurs de nivel redus destinat debutantilor.

– Va avea loc si finala Campionatului National de Concurs Complet, categoria 1 stea.

Acces:

9 Octombrie – acces gratuit

10 si 11 Octombrie – accesul se face pe baza de bilet sau abonament

Copiii sub 10 ani au acces gratuit insotiti de un adult.

Abonamente si bilete:

Achizitionate in avans, pana la data de 8 octombrie 2015

Abonament (10 – 11 octombrie): 25 lei

Bilet pentru o zi (10 sau 11 octombrie): 15 lei

Bilete achizitionate dupa data de 9 octombrie 2015

Bilet pentru o zi (10 sau 11 octombrie): 20 lei

Abonament (10 – 11 octombrie): 35 lei

Biletele si abonamentele pot fi achizitionate de la intrare sau on-line de pe site-ul www.bilete.ro si de la punctele de vanzare bilete.ro.

Informaţii despre eveniment gasiti si pe http://www.karpatiahorse.ro/ sau pe pagina oficiala de Facebook.

Dupa succesul inregistrat anul trecut, cand peste 4.000 de spectatori au participat la prima editie, organizatorii evenimentului Karpatia Horse Trials se simt incurajati sa continue acest proiect si sa inscrie pe harta timpului liber un eveniment de prestigiu si prestanta.

Evenimentul este organizat de Fundatia Cantacuzino Floresti, in colaborare cu Asociatia Ecvestra Hipohouse, cu implicarea si participarea directa a Federatiei Ecvestre Romane (FER) si a Federatiei Ecvestre Internationale (FEI).

Evenimentul este sustinut de: Campofrio

Sponsori: Nissan, Ciuc, Michelin, John Deere, Ipso, Pluriva, Gutuie.ro, MSL, R&M Audit, Aqua Carpatica, Pentru-Cai.ro, Otto.

Parteneri media: Magic FM, VIVA, sportnews.ro, Romania Libera, Academia Catavencu, Casa Mea, IqAds, getlokal, Observator Cultural, 24FUN.

Related posts

(P) Narcisa Suciu revine în ţară pentru concertul Alexandrei Uşurelu de la TNB

Adina Meyers

Obține bucle perfecte cu Rowenta So Curls

Adina Meyers

Calea către un oraș curat

Adina Meyers