Elementele decorative cu motive florale și cele de inspirație marină sunt cele mai potrivite pentru a redecora casa în perioada verii.

În acest material ne oprim la cele dintâi, mai exact, la imprimeurile florale. Acestea se pot regăsi și la finisaje (de exemplu, tapet cu motive florale) sau mobilier, însă au un farmec aparte atunci când sunt utilizate la textile: covoare, perdele, draperii, pernuțe decorative, așternuturi pentru pat etc.

Desigur, alegerea imprimeurilor se face după preferințele fiecăruia, însă trebuie ținut cont de câteva aspecte. Dacă dormitorul are o suprafață generoasă, se pot folosi imprimeuri florale supradimensionate. Dimpotrivă, dacă dormitorul ocupă o suprafață redusă, sunt recomandate imprimeurile mici.

O problemă poate apărea și în ceea ce privește combinarea mai multor tipuri de imprimeuri: flori, dungi, buline, carouri, păsări etc. Dacă în decor se introduc elemente cu mai multe tipuri de imprimeuri vegetale (flori, frunze, arbori), iar ulterior se adaugă și alte tipuri de imprimeuri, se va crea un decor supraîncărcat și obositor. Zicala „less is more” se aplică de minune în acest caz.

Sursă foto: www.pinterest.com, www.shutterstock.com

 

 

 

Related posts

Anna Chițan, designer: „Piesele vechi se pot integra cu succes în orice trend de design interior”

Adina Meyers

Cuvertura – un accesoriu care te poate ajuta sa ai un dormitor fermecator

Adina Meyers

Cum sa-ti personalizezi husa telefonului pentru a iesi in evidenta

Adina Meyers