Calitatea aerului si, in consecinta, a climei dintr-o incapere este in mare parte determinata de proportia de ioni negativi, acestia exercitand o actiune benefica asupra organismului uman, iar sistemul de incalzire Heat-Plus prezinta si avantajul producerii de ioni de acest tip.

Printre constituentii aerului pe care il respiram, un loc important il ocupa ionii, molecule sau atomi aflati in stare electrica diferita de starea naturala, prin existenta unui numar diferit de electroni pe ultimul strat (invelis) electronic. Un ion pozitiv se formeaza atunci cand un atom sau o molecula pierde un electron, pe cand fixarea unui electron suplimentar provoaca formarea unui ion negativ. Cercetarile au demonstrat ca puritatea aerului este in mare parte determinata de proportia de ioni negativi, care exercita o actiune benefica asupra diferitelor organe, suscitand totodata o stare de bine si echilibru, o euforie psihica.

In schimb, ionii pozitivi sunt net defavorabili. In timp ce ionii pozitivi sunt generati in urma poluarii sau a altor procese industriale, ionii negativi se regasesc in stare naturala in locurile bine oxigenate (paduri, plaja, langa cascade). Pentru ca oamenii au tendinta de a sta in case perioade mari de timp, mai ales in timpul iernii (in medie 66% din viata), ei sunt mai expusi la ionii pozitivi si mai putin la cei naturali negativi. Daca apartamentele din orasele mari prezinta o concentratie de 40 – 50 ioni negativi pe cm cub, pe bulevarde si strazi circulate, aceasta este de 100 – 200, in timp ce pe campuri si la periferiile oraselor concentratia creste substantial la 700 pana la 1.500 de ioni negativi pe cm cub. La munte sau pe malul marii concentratia ajunge la 5.000 de ioni negativi, iar la cascada si in padure cota poate ajunge chiar pana la nivelul incredibil de 50.000.

Pe de alta parte, confortul termic este dependent nu doar de temperatura aerului din camera. Contactul cu suprafetele reci (gresie, faianta, pereti exteriori), distributia temperaturii pe inaltime, circulatia aerului, umiditatea relativa sunt alti parametri importanti care definesc confortul.

Razele infrarosii Far Infrared produse de sistemul Heat-Plus incalzesc toate obiectele din camera, inclusiv corpul uman. Oscilatiile naturale ale moleculelor din obiecte, apa si aer produc ioni negativi, care imbunatatesc semnificativ calitatea aerului din camera. Astfel, acest sistem este singurul care asigura distributia uniforma a caldurii pe verticala si estompeaza diferentele de temperatura dintre podea si tavan!

Similar expunerii la caldura placuta soarelui (dar fara razele nocive pentru organism de tip UV, GAMMA ale acestuia), sistemele de incalzire Far Infrared genereaza o caldura moderata, placuta si „adanca“. Deoarece gradul de penetrare al caldurii sistemelor Far Infrared este de cateva zeci de ori mai mare fata de acela al razelor infrarosii produse de sistemele clasice de incalzire, senzatia de caldura produsa de sistemele de incalzire Far Infrared este aceea a unei temperaturi mai mari cu cateva grade comparativ cu cea efectiva.

Temperatura corpului creste usor, exact ca dupa expunerea la razele soarelui. 17°C „se simt“ ca fiind 20°C. Raportat la consum, asta inseamna o reducere de 15% a cheltuielilor de energie aferente. Mult mai multe detalii despre aceste extraordinare solutii de incalzire gasiti pe www.heat-plus.ro

 

Related posts

Descopera noua tehnologie cu aparate aer conditionat de la Alex-ir Decor!

Adina Meyers

Decor simpatic si tineresc intr-o vila din Bucuresti

Adina Meyers

Renoveaza-ti acoperisul cu tigla ceramica Tondach

Adina Meyers