La interior, in pod se poate recunoaste – in cazul in care nu exista substructura – o incidenta a luminii. Deasemenea trebuie facuta verificarea sipcilor sau a capriorilor care au putrezit.

Se va verifica si daca pe partea inferioara a acoperisului se formeaza pete la aparitia ploilor. In cazul acoperisurilor cu substructura este necesara repararea daca dupa jgheabul substructurii apar scurgeri de apa. Daca aveti banuieli ca este ceva in neregula cu acoperisul, o buna idee este sa chemati un dulgher specialist sa vi-l verifice.

Desigur ca daca se constata ca pe anumite parti ale acoperisului exista tigle sparte, deterioarate, atunci trebuie ca acestea sa fie inlocuite iar daca sunt elemente degradate ale acoperisului (sipci, capriori etc.) precum si multe tigle este necesar sa se ia masuri pentru repararea sau chiar renovarea acoperisului. Evident ca daca avem un acoperis cu tigla tip solzi, atunci va trebui sa inlocuim tiglele deterioarate tot cu tip solzi de aceeasi dimensiune. TONDACH Romania detine toate solutiile necesare pentru un acoperis din tigle ceramice. Conform reglementarilor in vigoare, in cazul imobilelor incluse in patrimoniul national (cum sunt casele din perimetrul istoric al oraselor, de exemplu), inlocuirea unor elemente ale constructiei se va face numai cu materiale de acelasi fel. Inlocuirea totala sau partiala a acoperisului din tigla ceramica se va face obligatoriu tot cu tigla ceramica.

In cazul caselor traditionale care prezinta acoperis cu modele de tigla foarte vechi (cum sunt cele de tip “leu”), Tondach ofera solutia unui model clasic, care si-a dovedit calitatile de-a lungul timpului, si anume tigla profilata Transilvania avand aceleasi dimensiuni ca si cea de tip “leu”. Aceasta solutie asigura si pastrarea traditiei arhitectonice in conditiile eficientei financiare.

Raspuns: Tondach Romania, biroul tehnic

Related posts

Bucureşti, oraş artdeco

Adina Meyers

Sisteme de umbrire

Adina Meyers

Finisaje deosebite din caramida

Adina Meyers