Majoritatea oamenilor viseaza la o casa, dar rezultatul, in unele cazuri, ajunge sa depaseasca cu mult chiar si asteptarile proprietarilor.

Intr-un cartier al Bucurestiului, o familie si-a dorit o resedinta, dar a ajuns sa construiasca un cartier rezidential cu un aspect modern, care se integreaza in arhitectura urbana.

Proprietarul isi aminteste ca in urma cu aproape 10 ani, impreuna cu un prieten apropiat, s-au gandit sa isi ridice casele intr-o zona de unde sa poata simti in orice moment pulsul orasului.

“Eu aveam 3667 de metri patrati, iar nasul meu 4000 de metri patrati, si in prima faza ne-am propus sa ne construim amandoi cate o casa, cu gradina mare. In timp ce cautam arhitectul potrivit si echipa de constructori, un prieten care avea un business in domeniul imobiliar ne-a dat ideea sa facem un complex de vile, deoarece loturile se afl au in mijlocul unui cartier al Bucurestiului, iar piata imobiliara era in plina expansiune”, a povestit proprietarul, care isi aminteste ca a reusit sa traseze liniile directoare ale viitorului proiect imobiliar inca de la primele discutii avute cu arhitectul Horia Radulescu.

“Asa se face ca au iesit 13 case, in loc de doua, si am ales sa ne mutam in acest cartier construit in stil britanic, dupa ideile arhitectului, agreate de noi. Am construit locuinte in sistem duplex, pentru a castiga teren in favoarea unor gradini ample in care fiecare proprietar sa isi amenajeze o oaza de relaxare”. Piatra de temelie a complexului imobiliar a fost pusa in 2003, iar in 2006 toate casele, construite in paralel, erau gata, la gri.

Casa este construita din caramida, pe structura din beton armat si cu acoperis din tigla metalica, usoara (aproximativ 4,5 kg/mp); astfel, acest tip de acoperis poate fi montat pe sarpante cu capacitati portante mici, diminuandu-se substantial costurile cu structura de rezistenta.

Fixarea este realizata cu suruburi autofiletante pe structura de sipci si contrasipci din lemn, rezultand o invelitoare cu un grad ridicat de etanseitate. Durata de viata a acestei invelitori poate depasi 60 de ani.

“Eu mi-am pastrat o casa din ansamblu, iar pe restul le-am vandut, lasandu-i pe proprietari sa se ocupe de designul interior si de proiectul gradinii, dupa propriile idei si preferinte. Intre timp, am inceput si noi sa ne personalizam interioarele pentru a ne simti ca acasa. In prima faza am lucrat cu doi designeri, dar am sfarsit prin a ne decora singuri casa, pentru ca am considerat ca stim cel mai bine ceea ce ne dorim si ce ne face sa ne simtim confortabil”, a mai spus proprietarul.  

Related posts

Hai sa (re)descoperim sarmul clasicului!

Adina Meyers

Minimalism japonez intr-un apartament din Bucuresti

Adina Meyers

Arhitectura inspirata din vacante

Adina Meyers