Tapetul poate fi alegere practica in decorarea oricarui spatiu, iar bucataria nu face exceptie. Au disparut zilele in care tapetul a fost folosit exclusiv in camere si dormitoare. Odata cu tehnologia si designul tapetului care avanseaza constant, tapetul a devenit mult mai mult decat simple acoperiri de fundal in bucatariile din intreaga lume.

Intelepciunea traditionala ne spune ca tapetul, combinat cu zone aburite si umede precum bucatariile, nu se recomanda. Insa, cu putina creativitate, veti constata ca tapetul este un plus excelent pentru orice bucatarie, capabila sa transforme spatiul fara mare efort. Versatil si simplu de lucrat, tapetul este o super alternativa pentru persoanele care doresc sa aleaga altceva decat variantele conventionale.

Iata cele mai comune intrebari cand vine vorba de utilizarea tapetului in bucatarie.

  1. Tapetul este durabil si se poate curata? Vopseaua si faianta ar putea parea cea mai practica alegere. Tapetele traditionale se murdaresc rapid si isi pierd stralucirea. Si pentru ca sunt prea subtiri, tapetele mai vechi tind sa absoarba mirosuri neplacute. Asadar, regula numarul unu este sa stati departe de optiunile pe baza de tesatura sau prea texturate, in care murdaria se poate acumula in detaliile gofrarii. Exista vesti bune. Multi producatori ofera acum alternative lavabile. Cu alegerea corecta a tapetului, il puteti sterge pur si simplu cu o carpa umeda. Trebuie sa aveti grija mai intai sa acordati atentie instructiunilor de curatare ale producatorului.
  2. Ce tipuri de tapet sunt recomandate pentru bucatarii? Pentru bucatarie tapetul trebuie sa aiba drept principale atribute lavabilitatea si rezistenta la umezeala. Tapetul din vinil: vinilul este un produs chimic obtinut din etilena, care este derivat din gazele naturale. Acest tip de tapet este greu, lavabil si nu se decoloreaza atunci cand este expus la lumina soarelui. Tapetele lavabile au un strat subtire transparent din plastic care acopera modelul imprimat pe hartia de baza. Aceasta acoperire le face mai rezistente la pete si semne si le permite sa fie sterse cu o carpa umeda.
  3. Cum aleg modelul si culoarea tapetului? Poti opta pentru ceva simplu si cald sau poti selecta ceva colorat si dinamic care ar putea sa lumineze atmosfera din spatiu. Vedeta designului tapetului este fie culoarea, fie modelul. Un model complicat insa in culori simple, neutre, sau un model simplu in culori indraznete sau vibrante.
  4. Pot pune tapet in spatele rafturilor? Da. Instalarea tapetului in locuri neasteptate este o modalitate inovatoare de a adauga explozii de energie moderna in spatiul dvs. Puteti aseza tapet pe partea din spate a dulapurilor sau in interiorul sertarelor, de exemplu. Creativitatea proprie este singura limita. Puteti sa luati in considerare un design floral colorat sau un tapet cu una dintre culorile trendy din acest an. Chiar daca tapetul este putin mai scump, trebuie sa va gandditi ca intr-un spatiu mic, nu aveti nevoie de mult tapet pentru a crea impactul dorit.

 

Related posts

Libertatea de a alege: Design de baie personalizat datorită noii game de culori GROHE

Adina Meyers

Viata la ferma in Franta

Adina Meyers

Incepe tIMOn: ‎Targul Imobiliar National – Preturi mai mari cu 5% si tur de realitate virtuala ca la Casa Alba

Adina Meyers