Amenajari Exterioare

In tendinte – living room-ul din curte

Living room-ul din curte: cum il amenajezi pentru un plus de confort si eleganta

Living room-ul din curte – sau, pe romaneste, sufrageria din aer liber – este una dintre tendintele de design exterior cu cea mai rapida dezvoltare in ultimii ani.  Cand ne gandim la popularitatea acestui trend, se naste intrebarea: care este diferenta dintre o alee mai lata, pe care asezam cateva scaune in jurul unei mese, si un living room  exterior in adevaratul sens al cuvantului? Raspunsul este simplu: confortul!

Un living room inseamna mai mult decat scaune pe care sa te odihnesti, in jurul unei masute de cafea. Este un loc placut, imbietor care iti ofera senzatia de relaxare si odihna placuta. Un spatiu in care oamenii isi doresc sa petreaca timp atat in singuratate, cat si in compania prietenilor.  Pentru a obtine acest efect, este important sa aplicam tehnici si principii de design interior in amenajarea acestui spatiu special.

 

Care este elementul central al unui living room la interior? Cu siguranta, un semineu! Din mai multe puncte de vedere. La inceputuri, rolul lui era cel functional: Acela de a incalzi locuinta. In prezent, chiar daca avem alte surse de caldura, popularitatea semineului nu a scazut deloc, ci dimpotriva! De ce? Pentru ca acea caldura pe care ne-o ofera nu este doar fizica, ci si emotionala. Cand petrecem timp in fata unui foc alaturi de cei dragi se creeaza o legatura puternica la nivel primar, instinctual.

 

Focarul – elementul central al unui living modern

 

Acesta este motivul pentru care una din cele mai usoare modalitati de a crea o atmosfera calda din punct de vedere emotional la exterior este sa construiesti un focar. Astfel, poti folosi spatiul respectiv ca living tot timpul anului. Lunile de iarna si, in special sarbatorile, au un alt farmec cand petreci seri placute la gura focului, alaturi de familie si prieteni, la un pahar de vin si o tolba de amintiri.

De asemenea, sa recunoastem: cu totii suntem atrasi de foc, asadar vom aprecia frumusetea si caldura unui focar. Cand ne strangem in jurul focului mai multe generatii, de la copii pana la bunici, diferentele de varsta dispar si comunicarea este mai usoara, mai plina de bucurie si emotie. Nu e de mirare, asadar, ca de ani de zile focarele se bucura de apreciere din ce in ce mai mare in toate culturile.

 

Reguli pentru amenajarea spatiului din jurul unui focar

Lasa suficient spatiu de trecere in jurul focarului. Flacarile se pot ridica destul de mult si, in functie de cum bate vantul, exista riscul sa ajunga la obiectele prea apropiate si sa le distruga sau chiar, daca focul este lasat nesupravegheat, sa provoace un incediu. De asemenea, ia in calcul ca acesta va deveni principalul punct de atractie la petreceri. Asadar, e bine sa ai posibilitatea de a adauga scaune suplimentare, pe langa amenajarea obisnuita, cu canapea sau fotolii.

Pentru a finaliza amenajarea cu stil, adauga elemente de design de interior: o masa, pentru cine delicioase in fata focului, felinare sau lampadare, pentru o lumina cat mai placuta, perne multicolore si orice alt accesoriu care iti place si se integreaza in atomosfera.

Gandeste-te si la utilizarea lui ca spatiu de depozitare elegant si original pentru perioadele in care nu il utilizezi. De exemplu, pe timpul verii, poate deveni un minunat loc de luat masa. In cuva lui aranjezi platourile cu mancare, iar marginea focarului gazduieste farfuriile, tacamurile si paharele. Sau poti crea din materiale usoare, impermeabile, capac pentru cuva metalica si astfel sa depozitezi la interior cartile si revistele preferate, o patura, jucaria cainelui etc.

Un ultim sfat: tine cont de faptul ca, odata amenajat un living exterior de vis, este bine sa fii mereu pregatit sa primesti musafiri! Te avertizam ca oaspetii se vor simti atat de bine, incat vor reveni cu drag :).

Related posts

Gradina inspirata din natura

Adina Meyers

Bolile plantelor de apartament

Adina Meyers

Ce presupune amenajarea unei săli de fitness acasă

Adina Meyers