Amenajari case Amenajari Interioare

În comuna Glina: o casă care îi face fericiți pe proprietari și cei patru căței ai lor

Căutând pe Internet case de vânzare construite în zona Glina, o familie de bucureșteni a găsit-o pe aceasta.

„A fost dragoste la prima vedere… Am văzut-o a doua zi după găsirea anunțului și ne-am hotărât pe loc. Deși nu a fost construită de noi, locuinţa s-a potrivit perfect nevoilor noastre.”

Ridicată de un antreprenor privat şi finalizată în 2014, vila a fost livrată „la cheie”. Aceasta are o structură pe două niveluri (P + M), fiind realizată din cărămidă cu grosimea de 30 cm şi foarte bine izolată, cu polistiren de 10 cm (lucru constatat și de proprietari în facturile de încălzire).

În ceea ce privește compartimentarea interioară, la parter se află zona de zi, cu living, bucătărie, baie și spații de depozitare, la mansardă se găsesc trei dormitoare şi o baie, iar deasupra există un pod.

Proprietarii sunt o familie compusă din doi membri (de profesie medic veterinar și inginer electronist) și patru căței. „Preferăm viața în aer liber, mișcarea, liniștea, lucrurile simple și aerisite. Din acest motiv, ne-am ocupat chiar noi de amenajarea grădinii. Ținând cont de lucrurile care ne plac și de faptul că avem patru câini, am compartimentat curtea în zone de grădină înconjurate de garduri joase, din lemn, și spații libere, placate cu pavele din beton, în care câinii au acces. Deși locuim doar de un an și câteva luni în această casă, suntem foarte fericiți și bucuroși de decizia pe care am luat-o.”

Cromatica exteriorului, aleasă de către constructor – nuanțe de bej şi maro închis –, a fost exact pe gustul proprietarilor, căci, așa cum au mărturisit, printre atuurile casei s-au numărat stilul ei clasic și contrastul dintre culoarea finisajelor și albul pereților interiori.

Acoperișul are învelitoarea din țiglă de tablă, într-o nuanță de maro închis asortată cu finisajul exterior.

Panoul din lemn realizat în partea laterală a terasei are rolul de a proteja parțial acest spaţiu de intemperii, oferindu-i totodată un ambient plăcut.

Pe marginea proprietății au fost plantați pomi fructiferi și mesteceni, pentru a crea o barieră de verdeață. Zonele cu flori au fost îngrădite pentru a-i ține la distanță pe cei patru căței jucăuși.

Magazia de scule este teritoriul exclusiv al proprietarului, aici fiind depozitată o mare parte din „comorile” sale.

Detalii care contează

Amplasare: comuna Glina

Tipul locuinței: vilă

Niveluri: 2 (P + M)

Număr camere: 4

Suprafață locuință: 150 mp

Suprafață teren: 1.000

Anul construirii: 2014

Pentru vizualizarea completă a acestei vile accesați galeria foto.

Material realizat cu sprijinul d-lui Liviu Ivan – constructor, tel.: 0723.268.598, liviuivan77@gmail.com

Text: Oana Voicu / Foto: Antonio Cioarek și arhivă proprietari

 

Related posts

Cabana rustica si prietenoasa cu mediul

Adina Meyers

Totul despre scarile interioare

Adina Meyers

Cum sa alegi televizorul potrivit pentru sufrageria ta

Adina Meyers