Calitatea materiei prime din care este făcută țigla pentru acoperiș

Acoperișul este la fel de important precum fundația casei tale. Departe de a fi un element de construcție minor, acesta joacă un rol crucial în protejarea locuinței împotriva factorilor exteriori și a intemperiilor. Prin urmare, funcționalitatea și siguranța casei tale depind în mare măsură de materialul ales pentru acoperiș.

Cum țigla metalică este disponibilă în mai multe variante, găsirea soluției perfecte și corecte poate fi o provocare. Cu ajutorul specialiștilor RoofArt îți vom oferi câteva sfaturi utile pe care le poți avea în vedere pentru selectarea unui tip adecvat de țiglă metalică pentru acoperișul casei tale.

Calitatea materiei prime din care este făcută țigla metalică determină durabilitatea și rezistența acoperișului. De aceea, este necesar să îți îndrepți atenția către cele mai bune opțiuni de pe piață.

A avea un acoperiș rezistent este esențial, în special pentru casele amplasate în zone susceptibile la furtuni, grindină, căderi masive de zăpadă, precipitații abundente sau în zone caniculare, foarte însorite. Chiar și cele mai mici fisuri în straturile superioare ale țiglei metalice pot duce la infiltrarea apei și la deteriorarea acoperișului sau chiar a nivelului superior al casei. În schimb, acoperișurile robuste pot rezista la impacturi puternice și pot preveni daunele ulterioare ale construcției.

Conform RoofArt, oțelul suedez SSAB este o variantă demnă de luat în considerare, datorită rezistenței sporite în fața factorilor de mediu, rezistență demonstrată prin numeroase teste efectuate în cele mai aprige condiții de mediu.

În ceea ce privește durabilitatea, aceasta depinde de trei aspecte importante:

  • grosimea țiglei metalice;
  • prezența unui sub-strat protector și gradul său de eficiență;
  • stratul de zinc și tipul de acoperire pe care o are țigla metalică.

Pe piața de profil există opțiuni care aduc inovație în ceea ce privește cele trei aspecte menționate anterior, așa cum sunt variantele de țiglă metalică Umbrella® și Arctica® de la RoofArt. Tocmai de aceea, aceste produse beneficiază de garanție extinsă în durata medie de exploatare, care poate ajunge până la 60 de ani pentru țigla metalică cu acoperire tip GreenCoat Pural BT din clasa Mat Premium Plus, făcută din oțel suedez SSAB.

Greutatea țiglei metalice

În general țigla metalică are o greutate redusă indiferent de grosimea acesteia, prin urmare nu greutatea țiglei va face diferența neapărat ci este recomandat să alegi cea mai bună opțiune bazată pe grosime, strat de zinc și straturi de vopsea și protecție.

Pentru ca transportul și montajul țiglei metalice să fie ușor și ieftin, este recomandat să alegi un produs cu greutate mică, dar care își păstrează proprietățile în ceea ce privește rezistența. Acesta este un avantaj semnificativ, mai ales atunci când se montează un acoperiș cu suprafață extinsă sau cu multe pante și formă complexă.

Greutatea redusă a țiglei metalice este un beneficiu suplimentar și pentru că materialul va exercita mai puțină presiune asupra structurii. Acest lucru înseamnă, pe de o parte, că acoperișurile vor contribui la păstrarea integrității locuinței în timp și, pe de altă parte, că vei economisi o sumă importantă de bani, folosind mai puțin lemn pentru structura de rezistență.

Ai nevoie de ajutor în alegerea țiglei metalice pentru acoperiș?

Pentru a te asigura că alegi corect țigla metalică pentru acoperiș, îți recomandăm să contactezi un specialist în acoperișuri de încredere, precum RoofArt. Specialiștii cu experiență din echipa RoofArt îți pot recomanda cea mai bună opțiune pentru casa ta, prezentându-ți toate aspectele importante de care trebuie să ții cont atunci când faci o alegere, inclusiv detalii care țin de montajul, întreținerea, proprietățile și prețul diverselor tipuri de produse.

RoofArt oferă soluții complete pentru acoperișurile rezidențiale și industriale din România de peste 20 de ani. Pe lângă produse de calitate superioară, la RoofArt găsești și servicii de montaj și reparații pentru acoperișuri.

Related posts

Cum ai grija de acoperisul casei tale

Adina Meyers

O sera pentru orice anotimp

Adina Meyers

Cu ce decoram fatada casei?

Adina Meyers