Amenajari Interioare

Idei practice de amenajare a balconului

Intr-un apartament de bloc, balconul este deseori ignorat si folosit ca loc de depozitare pentru toate lucrurile care nu mai incap altundeva. Cu un efort minim, ii poti atribui o multime de functiuni. Primul pas este sa-l eliberezi complet si sa alegi o idee care sa te ajute sa creezi un spatiu care sa vina in completarea amenajarii apartamentului.

Oaza de liniste
Chiar daca este destul de mic, balconul poate deveni principalul loc de relaxare din casa. Atunci cand vrei sa te bucuri cat mai mult de soare si de natura, amenajarea unui colt intim, cu o canapea sau doua fotolii foarte confortabile, alaturi de o masuta de cafea, este solutia ideala. Ai putea amplasa chiar si un sezlong sau, de ce nu, un leagan.
Daca spatiul iti permite, poti pune si o masuta pentru micul dejun, pe care sa o completezi cu scaune colorate, usoare, care sa inveseleasca atmosfera.

Sera
Nu incarca balconul cu foarte multe ghivece mari, pentru ca nu va mai ramane niciun pic de loc. In schimb, organizeaza o mica gradina verticala sau atarna ghivece. Cu ajutorul lor, ai posibilitatea sa reconfigurezi mereu spatiul, schimband plantele in functie de sezon.
O alta varianta este sa amenajezi o mini-gradina nu doar decorativa, ci si functionala, in care sa cultivi diverse legume sau condimente. Le poti planta in borcane asezate pe verticala, pe etajere, sau in cutii de lemn dispuse perimetral, pe toata suprafata balconului.
Daca vrei sa obtii un efect spectaculos, iti recomandam sa construiesti o bolta cu plante cataratoare. Structura poate fi din tevi metalice, lemn sau bambus.

Spatiu de depozitare
Spatiile din capete le poti utiliza pentru a monta etajere sau dulapuri inchise, inalte, in care sa depozitezi tot felul de lucruri. De asemenea, poti opta pentru o bancuta multifunctionala, care sa fie prevazuta si cu un loc de depozitare.

Pata de culoare si nonconformism
Balconul ar putea fi locul ideal pentru experimente, pentru pete de culoare si idei nastrusnice. De exemplu, realizeaza o pardoseala pictata cu stenciluri, vopseste scaunele in culori vesele sau planteaza un covor de iarba pentru animalutele de companie. Nu uita, fiind un spatiu mic, trebuie sa aiba multa personalitate. Nu te limita la culori terne! Alege scaune interesante si opteaza pentru perne cat mai colorate. Pentru si mai multa personalitate, adauga un covoras colorat, ghivece pictate sau chiar ghirlande cu luminite.

Text: Jooca Studio

 

Related posts

Stilul rustic din nordul Franţei, transpus la Prejmer

Adina Meyers

Doi tineri din România au oprit timpul în loc, în casa bunicii: vacanţă în paturi cu paie de ovăz, ţesut la război şi pâine coaptă în cuptor

Adina Meyers

Amenajare cu mobilier sasesc mostenit

Adina Meyers