Bricolaj Practic

Idei pentru gradina de apartament – plante agatate de pereti si tavane

 

Gradinile suspendate devin din ce in ce mai populare pe masura ce pasionatii de plante cauta sa economiseasca spatiul.

Nu numai ca gradinile suspendate sunt practice, ci sunt o modalitate excelenta de a va complete decorul interior.

Iata 7 moduri unice prin care poti crea o gradina suspendata in casa ta

Plante agatate direct in perete

Numita si de perete vie, plantele pot fi agatate de perete cu ajutorul jardinierelor.

Acestea sunt etanse la apa este recomandat sa le scoateti de pe perete atunci cand le udati. Astfel va veti asigura ca apa nu va deteriora peretele pe care acestea sunt prinse.

Plante agatate de tijele vechilor dulapuri

Reutilizarea tijelor vechilor dulapuri ca suporturi pentru plante este un DIY ieftin si simplu. In plus, rafturile de imbracaminte independente sunt excelente pentru camine si apartamente in care nu este permisa realizarea de gauri in perete sau tavan. Utilizati carlige in forma de S si ghivece sau jardiniere suspendate pentru a va afisa plantele de apartament cu stil.

Plante suspendate in aer

Utilizarea de sticlelor sau containerelor tansparente va permit sa urmariti dezvoltarea radacinii, desi acest lucru este optional. Vasele de propagare pot fi agatate de tavan, un corp de iluminat existent, tije de cortina sau pot fi chiar montate pe perete

Kokedama: Bile japoneze din muschi

Kokedama este practica cultivarii plantelor in bile de sol acoperite cu muschi. Este originar din Japonia si este legat de forma artei bonsai. Bilele Kokedama pot fi usor suspendate de tavan cu sfori sau snur de pescuit. Pentru a uda Kokedama, pur si simplu le dati jos si lasati bilele de muschi sa se inmoaie intr-un lighean cu apa timp de 10-25 de minute.

Plante montate

Aceasta metoda este cea mai frecvent utilizata pentru ferigi staghorn, dar din punct de vedere tehnic se poate face cu orice planta curgatoare. Hoyas, filodendroni, ferigi si pothos sunt toate optiuni bune. Plasa de sarma este utilizata pentru a mentine radacinile plantei in loc pe scandura cu ajutorul unor muschi, pentru a mentine totul fixat. Pentru a uda planta, scoateti scandura de pe perete si folositi o sticla de pulverizare pentru a umezi radacina.

Creati „perdele vii”

Aveti o fereastra luminoasa si insorita, care este libera? Economisiti bani pe perdele si folositi in schimb plante! Asigurati-va ca tija cortinei este suficient de robusta pentru a mentine greutatea mai multor plante care atarna de ea. De asemenea, este important sa va asigurati ca fereastra este intr-o incapere cu temperatura optima, deoarece acest lucru ar putea cauza moartea plantelor.

Terarii suspendate

Terariile suspendate sunt un mod distractiv si capricios pentru a afisa unele dintre plantele tale preferate. Plantele ideale pentru terarii includ plante suculente, cactusi si plante iubitoare de umiditate, cum ar fi ferigi, iedera si peperomie. Daca creati un terariu cu cactusi si plante suculente, acestea vor necesita udari foarte rare. Pentru plantele iubitoare de umiditate, udarea regulata vor ajuta la mentinerea umiditatii ridicate in mediul terariului.

Related posts

LEROY MERLIN demarează campania de reutilizare a brazilor de Crăciun

Adina Meyers

Design de apartament fara detalii elaborate

Adina Meyers

Tips & tricks pentru casa de vacanță a bucureștenilor în 2020

Adina Meyers