Pentru un copil, dormitorul nu este doar un loc de somn, de odihna, ci și un spațiu de joacă, de teme, de socializare, de relaxare și hobby. Dacă noi ne-am obișnuit să ne desfășurăm activitatea în spații bine determinate funcțional, pentru cel mic camera reprezintă propria lui lume, un refugiu sau o casă în casa părinților.

O cameră reușită va necesita multă pregătire și o analiză consistentă din partea ta. Ce ar trebui să știi:

1. O cameră minimală va avea două zone: cea de odihnă și cea de joacă (care mai târziu va deveni zona de studiu). Ele ar trebui să fie, pe cât posibil, separate sau foarte bine integrate.

2. Mobila trebuie să fie potrivită pentru vârsta copilului, atât ca funcționalitate, dar și ca elemente de protecție.

3. Lumina naturală trebuie să fie din abundență.

4. Spațiul de depozitare trebuie să fie consistent și foarte bine organizat. Este de preferat să se facă o separare între rafturile de haine și cele de jucării.

5. Trebuie să ții cont întotdeauna de dorințele copilului, atât cât știe el în materie de “design”. El trebuie să simtă că dormitorul său îl reprezintă. Este de datoria ta, ca părinte, să faci distincția între pasiuni și afinități reale și mofturi de moment.

6. Nu uita că piticul tău crește pe zi ce trece, iar în scurt timp lucrurile potrivite strict unei anumite vârste vor fi ignorate. Încearcă să nu investești prea mult în aceste elemente și nici să organizezi amenajarea în jurul lor. Vrei un exemplu concret? În loc să comanzi piese de mobilier în culoarea preferată a celui mic, mai bine optează pentru un material neutru (rezistent în timp) și introdu accesorii colorate.

7. Gândește piesele de mobilier astfel încât să fie versatile și potrivite un timp îndelungat. Nu cumpăra lucruri gândindu-te că peste câțiva ani vor fi potrivite, deoarece gusturile, dar și moda, se schimbă.

8. Camera copilului trebuie să vină în sprijinul unei dezvoltări creative.

9. Spațiul trebuie organizat în așa fel încât cel mic să își poată primi prietenii în vizită.

10. Ține minte: amenajarea camerei copilului poate să aibă un rol decisiv în dezvoltarea sa emoțională ulterioară și poate avea impact și asupra relației cu tine.

Sursă foto: www.pinterest.com

 

 

Related posts

4 pasi simpli pentru sortarea rufelor

Adina Meyers

Cum să dai un aspect neobișnuit bucătăriei tale cu ajutorul rafturilor suspendate

Adina Meyers

Cum poti folosi bicarbonatul de sodiu la rufe

Adina Meyers