Amenajari Exterioare Balcon si terasa

Idei de amenajare pentru holul de la intrarea in casa ta

Primul pas pe care il va face o persoana care iti vine in vizita este in holul casei tale. Putem spune ca aceasta reprezinta un fel de carte de vizita a casei tale, asadar de ce sa nu te straduiesti ca holul sa arate cat mai bine si sa ii demonstreze vizitatorului ca ai un camin calduros si primitor? Te vom ajuta in randurile urmatoare cu cateva sfaturi care sa te ajute sa profiti la maxim de holul casei tale.

Primul lucru pe care tu va trebui sa il faci inainte de a incepe sa iti amenajezi holul este sa te gandesti care sunt dimensiunile acestuia si care este spatiul pe care tu il ai la dispozitie pentru a lucra. In acest fel vei avea un punct de plecare si vei stii care sunt cele mai potrivite stiluri pentru locuinta ta.

In cazul in care ai un apartament, atunci cel mai probabil holul tau este unul ingust si lung. Foarte multe persoane considera ca acest tip de hol este cel mai greu de decorat, dar lucrurile nu stau chiar asa. Sunt cateva sfaturi practice de care daca vei tine cont o sa reusesti sa obtii un hol cat se poate de primitor.

Un prim sfat pe care ti-l dam este legat de amplasarea oglinzilor in hol. Motivul este unul cat se poate de evident: in acest fel o sa lasi impresia de spatiu, senzatia ca holul este mai mare decat in realitate. Pentru ca efectul sa fie si mai puternic, e recomandat ca de o parte si de alta a oglinzii sa pui corpuri de iluminat. Lumina se va reflecta in oglinda, iar intregul hol va fi luminat. Aplicam practic acelasi principiu ca in cazul lifturilor, unde oglinzile sunt folosite pentru a ii ajuta pe cei care au frica de spatiile stramte.

Un hol lung si in gust nu va fi niciodata incarcat cu lucruri inutile. In amenajarea lui vei incerca sa obtii un decor cat mai simplu cu putinta. In ceea ce priveste culorile, si aici simplitatea este cuvant de ordine. Asadar, nu te complica, ci opteaza pentru nuante cat mai deschise, deoarece doar ele nu vor lasa ca holul sa ofere senzatia de aglomerare. De ce nu, opteaza chiar pentru alb.

Daca optezi pentru niste finisaje, atunci ai in vedere ca acestea sa fie cat mai deschise cu putinta. Poti chiar sa asortezi un covor de mici dimensiuni, care sa fie colorat si cu un imprimeu. Acest covor il vei amplasa chiar in centrul holului, deoarece astfel o sa il largesti vizual.

Pentru a crea iluzia unui spatiu mai mare decat in realitatea putem sa ne folosim din plin si de accesorii. O masuta ingusta sau niste tablouri colorate pot sa faca niste adevarate minuni. Nu ezita asadar sa te folosesti din plin de ele. Unde mai pui ca vor oferi holului tau si un plus de personalitate. Il poti personaliza astfel incat sa reflecte intocmai stilul tau si sa te simti ca acasa.

In cazul in care holul este unul patrat, atunci aici ai si mai multa libertate de miscare. Asta pentru ca vei putea amplasa mai multe obiecte de mobilier si nu trebuie sa faci tot ce iti sta in putinta pentru a mari vizual spatiul. Cea mai mare atentie ti-o vei indrepta spre hol atunci cand acesta este mare. De ce? Pentru ca avand atat de mult spatiu la dispozitie si numarul posibilitatilor este foarte mare.

Sursa foto: www.pinterest.com

 

 

Related posts

Ce stil pentru amenajarea bucatariei ai alege?

Adina Meyers

Flori frumoase, dar cu multe pretenții

Adina Meyers

Rocaria si gradinile organice

Adina Meyers