LifeStyle

HORNBACH inaugureaza al 5-lea magazin din Romania, la Timisoara

  • Cel mai atractiv magazin de materiale de constructii si gradinarit se va deschide miercuri, 18 iulie, la Timisoara;
  • Cu o investitie de 30 de milioane de euro, cea mai noua locatie Hornbach creeaza 120 de locuri de munca;
  • Pe o suprafata totala de 22.500 de metri patrati, Hornbach ofera clientilor 60.000 de articole permanent pe stoc si alte 60.000 de articole la comanda;

Situat pe Calea Aradului, Nr. 62, noul magazin Hornbach are o suprafata totala de 22.500 de metri patrati si pune la dispozitia clientilor 120.000 de articole, dintre care 60.000 de articole permanent pe stoc si alte 60.000 de produse la comanda.

„Magazinele Hornbach sunt partenerul ideal pentru proiecte Do-It-Yourself, iar sortimentul nostru urias de produse la preturi avantajoase si de o calitate superioara ofera clientilor posibilitatea de a face cea mai buna alegere atunci cand incep o lucrare de renovare”, a declarat Mugurel-Horia Rusu, Directorul General al Hornbach Romania.

Magazinul din Timisoara este impartit in trei zone distincte, urmand modelul tuturor locatiilor Hornbach din Romania. Astfel, pe o suprafata de 9.300 mp este situata zona de materiale de constructii si amenajari, in timp ce pe o suprafata de 5.300 mp se regaseste o zona speciala pentru produsele de gradina si ZOO.

In plus, noua locatie dispune de o zona Drive In de 7.900 mp. Aici clientii pot intra direct cu masina sau cu camioanele de tonaj redus pentu a incarca rapid si comod materialele de constructii grele si voluminoase. Drive In-ul are o capacitate de 20 de masini, in timp ce parcarea magazinului a fost construita pentru 490 de autoturisme.

Ca si in cazul celorlalte magazine Hornbach, programul va fi de luni pana sambata, de la 8:00 la 21:00, si duminica de la 8:00 la 19:00. Programul pentru Drive-In va fi de la 7:00 la 21:00, de luni pana sambata, si, respectiv, de la 8:00 la 19:00 in zilele de duminica.

120 de angajati in noul magazin

Magazinele Hornbach se afla pe prima pozitie in preferintele clientilor atunci cand vine vorba de sortiment, raport calitate – pret, produse calitative si, mai ales, consiliere profesionala, conform unui studiu realizat la finele anului trecut. Astfel, pentru a raspunde nevoilor clientilor, Hornbach a angajat in noul magazin 120 de persoane ce au beneficiat de programe speciale de scolarizare

„Toti angajatii din locatia din Timisoara au participat la training-uri standard precum cele in domeniul vanzarii si cele privind procesele specifice Hornbach, dar si la scolarizari in domenii de activitate diverse. In acest fel, acestia vor putea acorda asistenta tuturor clientilor din magazin pe probleme cat mai diverse”, a declarat Bogdan Zgura, Directorul magazinului din Timisoara.

In ceea ce priveste sortimentul din noul magazin, reprezentantul companiei a subliniat ca la raft clientii pot gasi peste 200 de km de cablu, 19.000 de metri patrati de parchet, 3.500 de corpuri de iluminat, 400 de tablouri, 200 de modele de perdele si 300 de modele de tapet, cat si 300 de covoare de diferite dimensiuni.

La toate acestea se adauga mochete, traverse si linoleum ce insumeaza 30.000 de metri patrati, dar si 400 de masini de diferite tipuri (bormasini, surubelnite etc.) si peste 2.000 de articole din gama de placi gipscarton, izolatii, caramizi, BCA, dale, pavaje, tencuieli, mortare, cherestea etc. In ceea ce priveste zona de acvaristica si ZOO, clientii au acces la 6.600 de pesti din 120 de specii diferite.

Timisoara, al doilea oras din provincie in care se extinde Hornbach

Timisoara este cea de-a doua locatie din afara Capitalei in care Hornbach a decis sa se extinda, acesta fiind unul dintre cele mai dezvoltate orașe ale țarii, atat din perspectiva economica, cat și demografica. In plus, fiind un oras cu peste 300.000 de locuitori, Timisoara permite realizarea unei cifre de afaceri corespunzatoare cu investitiile efectuate.

„Noul magazin este situat pe o suprafata de 52.000 de mp, terenul fiind achizitionat anul trecut. Constructia  magazinului a inceput imediat dupa achizitie, in luna iulie 2011, fiind finalizata in aceasta vara. Odata cu inaugurarea magazinului nostru, zona comerciala in care se integreaza atinge un areal cu o dimensiune de aproximativ 160.000 mp, suprafata de vanzare depasind 50.000 mp”, a declarat Dan Badescu, Directorul de Expansiune al companiei.

Reconfirmarea succesului in Romania

Locatia din Timisoara este cel mai mare magazin de materiale de constructii si gradinarit din regiune, oferind clientilor nu doar un sortiment urias, ci si avantajul conceptului de pret stabil.

„Inaugurarea magazinului din Timisoara reconfirma succesul Hornbach pe plan local si arata, o data in plus, ca suntem partenerul de incredere pentru orice lucrari de bricolaj”, a declarat Albrecht Hornbach, Presedintele Hornbach Holding AG.

Potrivit afirmatiilor sale, grupul Hornbach este prezent in 9 tari europene, operand in total 136 de magazine, inclusiv cel din Timisoara.

„Noi ne vedem aici ca o companie romaneasca. Credem in redresarea economica a tarii si sunt incantat ca, prin investitiile pe care le realizam, contribuim la acest lucru. Si aici, ca de altfel in toate tarile in care operam, platim impozite, angajam personal si achizitionam produse de la furnizori interni”, a mai adaugat Albrecht Hornbach.

Related posts

Sophia a aniversat 10 ani de activitate

Adina Meyers

Solutia problemelor tale de curatenie: un aspirator cu abur!

Adina Meyers

Muzeul nostru: proiect pentru atragerea voluntarilor in muzee

Adina Meyers