LifeStyle

Cele mai bune plante de apartament pentru purificarea aerului

Nu mai este nici un secret faptul ca pentru sanatatea noastra aerul reprezinta un element esential, pe care e bine sa nu il trecem cu vederea. Gradul e puritate a aerului, nu de putine ori, reprezinta si gradul de sanatate al organismului nostru.

Tu stii care sunt simptomele care pot sa apara in momentul in care suntem expusi pentru o perioada lunga de timp la un aer nu foarte curat? Durerile de cap, oboseala si ametelile sunt cele mai comune simptome, insa la fel de bine putem avea parte si de stari de greata, senzatii de mancarime nazala sau de nas uscat, iritatii la nivelul ochiilor si chiar dificultati in a respira in mod corect (nu putem sa ii oferim organismului nostru intreaga cantitate de oxigen de care acesta are nevoie).

Daca stai la oras, atunci acest capitol cu siguranta este unul deficitar, ceea ce inseamna ca este recomandat sa iei unele decizii care sa iti permita sa respiri un aer curat si sanatos in apartamentul tau.

Sunt foarte multe metode prin care putem face asta, iar noi, in articolul de astazi, ne vom indrepta atentia catre una dintre cele mai la indemana solutii la care putem apela: plantele. Plantele sunt cunoscute pentru capabilitatea lor de a curata aerul, imbogatindu-l cu oxigen si eliminand dioxidul de carbon. Sunt insa anumite categorii de plante care chiar exceleaza la acest capitol, iar despre ele vom afla mai multe in randurile urmatoare.

Prima planta care merita mentionata este aloe vera, iar asta pentru ca ea exceleaza atunci cand vine vorba de curatarea aerului, mai ales in ceea ce priveste filtrarea benzenului si al formaldehidelor. De asemenea, ne putem folosi de acel gel pe care il produce planta pentru a grabi vindecarea taieturilor. In cazul in care nu iti surade foarte mult ideea de a avea grija de o planta e bine de stiut ca aloe vera este foarte usor de intretinut, asadar nu trebuie sa iti faci griji din acest punct de vedere.

O alta planta care ne poate ajuta sa luptam cu benzenul din vopseluri este Gerbera. Substanta amintita este una care poate cauza aparitia cancerului, potrivit unor studii realizate recent. Gerbera reuseste sa fie foarte activa pe timpul noptii, eliberand oxigen in timp ce absoarbe dioxidul de carbon. Ce inseamna asta? Ca ne vom putea bucura de un somn imbunatatit!

Continuam lista noastra si precizam ca printre primele 3 tipuri de plante ideale pentru indepartarea formaldehidei (o substanta toxica de care ne lovim aproape zilnic) este Photosul auriu. Aceasta nu are nevoie de foarte mult soare, reusind sa se mentina verde chiar si atunci cand camera este intunecata pe perioade foarte lungi de timp.

Daca esti un fan al plantelor cataratoare, atunci cel mai probabil vei dori sa optezi pentru iedera englezeasca, o alta planta care reuseste sa purifice aerul din jurul sau. Aceasta poate fi folosita si cu rol decorativ.

Pe lista cu plante care ne ajuta sa respiram un aer mai pur mai putem adauga: palmierul bambus, crinul peace, palmierul lady si arborele de cauciuc.

 

Related posts

Pinum Doors & Windows are un nou parteneriat din 2015 cu Barausse, Italia

Adina Meyers

Câteva lucruri interesante despre airsoft

Adina Meyers

“Romania libera” lanseaza cartea “William & Kate: A Royal Love Story”

Adina Meyers