Celebrul bucatar Horia Varlan marturiseste ca este întrebat frecvent de retete sofisticate dar usor de gatit, care sa nu fie clasice, dar sa aiba, totusi, ceva traditional. La invitatia centrului de evenimente Jubile, Horia Varlan a pregatit o reteta sofisticata, simplu de pregatit, pe care o recomanda tuturor gurmanzilor.
Horia Varlan a devenit cunoscut pentru show-ul “Cireasa de pe tort”, pe care l-a realizat timp de 11 sezoane la postul Prima TV. S-a mutat apoi la Antena 1, acolo unde a fost unul dintre juratii show-ului “Junior Chef”, o emisiune de gatit cu copii.
Indragitul bucatar cunoaste multe din tainele bucatariei. Acesta a lucrat mai bine de 10 ani peste hotare în restaurante cu staif, unde unde a aflat secretele bucatariei internationale, dar este la fel de atras de bucataria noastra traditionala, atat de ofertanta.
Pentru cei care isi doresc o reteta sofisticata, dar simplu de realizat, Horia Varlan a pregatit la invitatia Jubile The Ballroom, unul dintre preparatele aflate in meniul centrului de evenimente.
Balotina de Pui cu Fistic, Rosii confiate si Masline Verzi
Ingrediente: 1.4 kg pui întreg grill, 450 g piept de porc, 80 g sunca presata, 150 g ceapa, 60 g rosii uscate în soare, 30 g albus de ou, 80 g masline verzi deseminate, 1 g pudra de usturoi, 35 g lamai (coaja), 30 g paine alba, 80 g lapte, 25 g sare, 10 g piper negru macinat.
Mod de preparare:
Se dezoseaza puiul, pastrandu-se pielea si pieptul intacte. Se toaca pieptul de porc. Se macina în cutter carnea de pasare cu albusul si se amesteca apoi cu cea de porc sotata cu ceapa si usturoiul tocate. Pieptul puiului se rumeneste usor în tigaie, asezonandu-l si adaugand boia dulce. Se combina toate ingredientele si se tapeteaza tavi de table semirotunde cu folie alimentara si pielea puiului. Se umplu formele si se coc terinele, în abur, la 100°C, pana ajung la 72°C în centrul geometric. Se racesc, cu greutate deasupra, apoi se feliaza.
Puteti vedea aici (VIDEO) pasii pregatirii acestei retete recomandata de Horia Varlan: