LifeStyle

Hans Op de Beeck: Sea of Tranquillity

Fictivul vas de croaziera  a fost proiectat de catre Hans Op de Beeck, dupa o scurta sedere la Saint-Nazare in Franta in 2008, timp in care artistul a fost impresionat de remarcabila poveste a acestui oras-port din timpul celui de-al II-lea razboi Mondial si de reconstructia sa postbelica. Saint-Nazare are cele mai mari santiere navale si produce cele mai mari vase de croaziera din lume. Pentru Hans Op de Beeck atat vasul Queen Mary 2 – abia terminat –cat si Burj Khalifa din Dubai (cea mai inalta cladire din lume), ar putea fi metafora potrivita pentru credinta noastra in valori false si in concepte precum munca, loisir-ul si consumerismul de lux. Folosim in ziua de azi categorii precum “cea mai inalta”, “pe primul loc”, “cea mai mare” dar ce spun acesti termeni despre calitatea reala a lucrurilor?

Piesa de jazz centrala din aceasta lucrare este compusa de Hans Op de Beeck; celelalte piese au fost compuse de Sam Vloemans.

Hans Op de Beeck s-a nascut la Turnhout (Belgia) in 1969. Traieste si lucreaza la Brussels. Printre cele mai recente expozitii la care a participat se numara:  Aichi Triennale (2010); Hangar Bicocca, Milan (2010); Galleria Borghese (solo, 2009); Galleria Continua, Beijing (solo, 2009); Art Unlimited, Basel (2009, 2007, 2004); Singapore Biennale (2008); Centraal Museum, Utrecht (solo, 2007). 

Articole similare

Mos Craciun te invita la Expo Craciunul Verde

Adina Meyers

Galbena de Odobești, cel mai longeviv soi din portofoliul VINCON Romania, sărbătorește 50 de ani

Adina Meyers

Coșuri de gunoi pentru reciclare și o mai bună organizare

Adina Meyers