Daca aveti masina, sfatul meu este sa profitati de ea, mai ales ca drumul nu este foarte lung. In plus, aveti nenumarate oportunitati, pe care este pacat sa le ratati.
Ajunsi in Salonic, merita sa va dedicati cateva ore vizitarii acestui oras, al doilea ca marime din Grecia si principalul centru administrativ al regiunii nordice (macedonene). Puteti de asemenea sa va opriti la Waterland, parcul acvatic situat langa Salonic, o destinatie ideala pentru cei pasionati de aventuri extreme si dornici de senzatii tari sau sa faceti o croaziera in Golful Toroneos sau sa vizitati templul doric al lui Zeus din Kallithea.
Dupa o zona mai arida, peisajul devine muntos cu multe paduri, pe alocuri salbatic. Satele sunt specific montane, casele in majoritate noi, dar pastrand aspect traditional. Puteti lua o cafea in Arnea si admira la fata locului frumoasele case din piatra si lemn, cu terase largi si acoperis cu olane. Marea apare pe neasteptate, ba pe partea stanga ba pe cea dreapta, cand drumul serpuieste, poate tocmai atunci cand te astepti mai putin.
Peisaje superbe se succed cu repeziciune si nu stii daca sa te uiti mai intai la mare, la golfuri, la insule, la munti sau la soseaua incoronata pe alocuri de leandri infloriti inalti de peste 4 m. La bifurcarea soselii puteti urca la peste 1000 m la vestigiile arheologice ale Stageirei (fondata in anul 655 BC) sau Muntele marelui filozof Aristotel, invatatorul lui Alexandru Macedon. Aici este o zona extrem de pura, cu izvoare, flora de neinchipuit, ca si peisajul splendid al golfului vazut de la aceasta inaltime, precum si al muntilor care se vad peste mare. Mai este putin pana la destinatia finala, care poate fi insula Amouliani, orasul Ouranoupoli sau chiar celebrul munte Athos.