Calatorii LifeStyle

Grecia – primul loc, ca si destinatie favorita a romanilor

Deschiderea sezonului turistic in Romania a fost marcata de o importanta prezenta VIP: Konstantinos Zikos, Presedintele Organizatiei Elene de Turism, a acceptat cu amabilitate invitatia de a participa la acest eveniment dorind nu numai sa cunoasca potentialul turistic al Romaniei, dar si sa simta la fata locului pulsul, comportamentul, dorintele si psihologia romanilor in ale turismului.

Asa cum ne-a declarat in exclusivitate, in cadrul unei placute discutii la o terasa din Bucuresti, dl. Zikos a constatat cu placere numeroase legaturi care tin nu numai de traditii, ci si de stil de viata intre romani si greci, ceea ce acrediteaza ideea ca Grecia este destinatia favorita a turistilor romani. “Desi comunitatea greceasca in Romania este mica, am constatat totusi ca practic fiecare roman are o ruda indepartata, un var sau o cunostinta in Grecia. Trecutul, cultura si istoria ne apropie.

De ce sa nu reinnodam legaturile care in trecut erau mult mai puternice? Este si motivul pentru care fiinteaza Biroul Bucuresti al Organizatiei Elene de Turism inca din anul 2008.  Pe de alta parte, oamenii de afaceri greci, care sunt destul de numerosi in anii de dupa revolutie, fac afaceri profitabile in Romania si, mai cu seama, intalnesc de cele mai multe ori o atmosfera prietenoasa, se simt bine aici”, a spus dl. Zikos.

Obiectivul apropiat al turismului elen, si anume de situare in top ten-ul tarilor turistice, este foarte ambitios dar se sprijina pe importante elemente: pitoresc unic, faimoase obiective culturale de vizitat (aici istoria este la ea acasa), dotari moderne de lux in turism, Atena, fabulosul Santorini, bucataria greceasca este si ea renumita iar grecii sunt prietenosi, primitori. Este un loc unde, intr-adevar, te poti distra. Cunoscuta publicatie Condenast Traveller, din Statele Unite, a plasat insulele grecesti pe locul 1 mondial in topul categoriei “Insule” in cadrul “The Readers’ Travel Awards 2011”.

La intrebarea “ce categorii sunt vizate ca fiind potentiali turisti romani in Grecia?” dl. Presedinte a spus: “Dorim sa deschidem pe piata din Romania si segmentul de lux, aceasta forma de turism a Greciei nefiind aici foarte cunoscuta.

Cei care au posibilitati se pot bucura de hotelurile “Five Stars +” care se regasesc in multe din binecunoscutele noastre statiuni si unde numerosi oameni de afaceri de pretutindeni isi petrec, deasemenea, vacante de neuitat. Stiu ca multi romani cu posibilitati si-au cumparat yahturi. In Grecia, in insule sau pe coasta este locul ideal unde se poate face yahting. Bineinteles ca pentru segmentul middle class exista nenumarate oferte, de exemplu, in insule.

O alta tema care cred ca poate interesa major o anumita categorie romani este reprezentata de tururile religioase, de exemplu Patmos este o destinatie care nu poate fi ocolita de crestinii ortodoxi. In sfarsit, exista tema turismului cultural care, cum am mai spus, datorita traditiilor comune poate fi deosebit de atractiva pentru numerosi romani”.

Related posts

Zilele Muzeului Taranului, 10-19 septembrie

Adina Meyers

Alternosfera – Concert eveniment la Turbohalle

Adina Meyers

Atelier de pictura si creatie pentru copii

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe