Calatorii LifeStyle

Grecia: 10 destinatii, 10 ponturi

Dar, tocmai ca sunt atatea optiuni, catre ce regiune sa te indrepti, catre care locatie si ce posibilitati aveti aici? Iata cateva destinatii pe care nu le veti regreta ca le-ati ales precum si mai multe ponturi care va vor ajuta in mod sigur.

– Vizitati Salonicul, al doilea oras ca marime din Grecia si principalul centru administrativ al regiunii nordice si apoi statiunile  si plajile din zona Halkidiki.
– Mergeti la Meteora (valabil si pentru femei), unul dintre cele mai atractive obiective turistice din Grecia, ce va va oferi privelisti unice. Cele 6 manastiri construite pe varful stancilor abrupte, care parca se inalta in vazduh, erau, pana acum opt decenii, accesibile calugarilor doar trasi de funie. Astazi, turistii le pot vizita urcand cele cateva sute de trepte sapate in munte;
– Faceti o croaziera in Golful Toroneos sau la Athos pentru a vedea manastirile de pe acest munte.
– Vizitati templul doric al lui Zeus din Kallithea
– Ocordati cel putin o zi pentru Atena, cu Acropole.
– Mergeti pe insula vulcanica Santorini pentru a admira stilul Cycladic, in Creta pentru vechea civilizatie de aici sau in insula Rodos.

Ponturi pentru voi:

– Pentru fumatori: pretul unui pachet de tigari e cam piperat
– Incearcati cafeaua lor frappe. Sunt mandri de ea si cred ca este inventia lor.- Un mic tip (bacsis) va poate deschide multe drumuri.
– Intrebati-i pe greci unde se duc sa manance. In felul acesta, veti evita restaurantele prea comerciale si veti descoperi locuri unice.
– Mancati peste, scoici si fructe de mare. Sunt proaspete, bine gatite si foarte sanatoase.
– Negociati cand mergeti la cumparaturi.
– Intre orele 13 si 17, Grecia este in…pauza!
Daca in alte tari sunt doar un joc, in Grecia, tablele (Tavli) sunt in egala masura sport national si traditie.
– In sezonul estival, cinematografele reprezinta o buna idee de petrecere a timpului, seara, majoritatea acestora fiind gazduite in gradini de vara, dotate cu baruri.

Related posts

Cât costă o noapte de cazare în hotelurile din România?

Adina Meyers

10 destinaţii pentru vacanţa de primăvară

Adina Meyers

Cele mai inspirate cadouri pe care i le poți oferi unui copil

Adina Meyers