Grădinile în stil spaniol reprezintă un adevărat studiu al contrastelor, invocând un puternic sentiment de atemporalitate. Plăcuțele din ceramică îndrăzneț colorate sunt alăturate teracotei arse de soare, în timp ce vegetația luxuriantă se îmbină armonios cu fierul și piatra atinse de patina timpului. Dacă îți dorești un spațiu inspirat de farmecul grădinilor Alhambra din Sevilla sau cele ale Palatului Viana din Cordoba, iată câteva sfaturi de care trebuie să ții cont.        

Elemente iconice

Alege elementele spaniole iconice precum pavelele din ceramică pictate manual, fierul sau țigla viu colorată. Zona de relaxare trebuie să aibă un aspect cât mai natural, cu mobilier din lemn, ratan sau răchită, care vor da un aer rustic spațiului verde din jurul casei. Integrează în decor câteva coșulețe împletite sau ghivece din lemn, dar nu ocoli nici târgurile de vechituri sau magazinele de antichități, unde poți găsi obiecte unice, mai puțin obișnuite. Frumusețea atemporală a unui grătar de fier patinat sau a unei lămpi vintage vor aduce un farmec irezistibil grădinii tale.    

Plante luxuriante 

Înfrumusețează-ți grădina cu trandafiri luxuriați, pe care îi poți așeaza în ghivece decorative din ceramică sau teracotă, de diferite forme și dimensiuni.

Alege Spanish Dream, un trandafir cu o culoare intensă, ale cărui nuanțe de portocaliu vor atrage toate privirile. Trandafirul este rezistent și se bucură de o înflorire repetată, din luna mai până toamna târziu.   

Velasquez este un alt trandafir de o frumusețe incredibilă, o capodoperă a naturii dedicată pictorului spaniol cu același nume. Florile au în jur de 44 de petale, diametrul de 13 cm, o culoare roz-liliac deosebită și un parfum irezistibil. Planta se bucură de înflorire repetată și are o rezistență bună la boli. Acest trandafir a primit premiul I la competiția Alterarosa. 

Culori îndrăznețe

Nu-ți fie frică să optezi pentru culori îndrăznețe, puternice, luminoase, care îți vor anima grădina și vor crea atmosfera perfectă pentru relaxare. Verde, roșu, galben sau orice altă culoare pe care o întâlnești în natură se va potrivi de minune în micul tău colț de rai, fie că sunt prezente în vegetația bogată, fie că sunt integrate în elementele de decor. 

Alei intime

Nu uita nici de lespezile de piatră cu forme neregulate, care vor da personalitate grădinii tale. Creează o cărare îngustă care să se unduiască printre straturile de flori, pentru o atmosferă intimă și artistică. Poți refolosi vechi bucăți de piatră sau chiar cărămidă pe care le ai prin curte, care te vor ajuta să economisești bani și să aduci un touch autentic.

Caută-ți inspirația pe http://www.famousroses.eu/ și amenajează-ți grădina în stilul tău!

 

Related posts

Flori pentru doamne

Adina Meyers

Și grădina ta are nevoie de mobilier

Adina Meyers

Cum alegi o baterie chiuveta buna? Criterii dupa care e usor sa te ghidezi

Adina Meyers