Persoanele care vor sa isi monteze camere de supraveghere pentru exterior, au la dispozitie acest ghid pentru a lua cea mai buna decizie. Enumeram toate avantajele si beneficiile pe care le au aceste sisteme si prezentam pasii necesari pentru a stabili care sistem este cel mai bun pentru voi. De asemenea, va oferim mai multe sfaturi de implementare.

Avantajele camerelor de supraveghere

Sistemele de supraveghere va ofera posibilitatea de a va urmari propria curte si spatiul exterior din jurul afacerii sau locuintei. Lucrul acesta confera liniste si un sentiment de control.

Datorita prezentei camerelor, raufacatorii sunt descurajati. Daca montezi camere la vedere, fiecare persoana care are intentii rele va sta pe ganduri.

Daca pleci in vacanta sau nu esti acasa poti urmari de oriunde propria locuinta. Vei sta mai linistit si te vei bucura de concediu mai mult daca stii ca este totul in regula.

Un business depinde mereu de angajatii sai. Cu un sistem bun de supraveghere le poti urmari activitatea si te poti asigura ca sunt tot timpul urmariti. Vei vedea rapid rezultatele pozitive.

Daca au loc evenimente neplacute in zona, poti sa verifici inregistrarile si sa obtii informatii despre tot ceea ce a cauzat problema sau poti identifica responsabilii.

Exista camere care detecteaza miscarea si pot fi utilizate ca si sistem de alarma.  Daca activezi detectia la miscare, ori de cate ori cineva trece prin zona de actiune a camerei, vei fi anuntat.

Cu ajutorul camerelor de supraveghere vei reduce bugetul pentru paza umana si poti implementa un sistem de supraveghere centralizat. Posturile de monitorizare continua si postul de interventie vor inlocui foarte bine nevoia de mai multi paznici care implica de asemenea si cheltuieli suplimentare. Aceasta solutie a fost implementata cu mare succes de mai multi clienti.

Din ce se compune un sistem de supraveghere pentru exterior?

In primul rand iti recomandam sa alegi de fiecare data camere si dispozitive DVR  de foarte buna calitate si care sa reziste cat mai mult in timp. Marcile cele mai cunoscute de camere si echipamente de supraveghere video sunt Hikvision, Dahua, Veyo, PNI. Raportul cel mai bun pret-calitate este oferit de Hikvision, brand international apreciat de utilizatori din foarte multe tari.

 

Pentru inceput va fi necesar sa alegi un DVR bun. Incepe sistemul cu o unitate de inregistrare si lasa camerele in plan secund. DVR-ul este un element central si iti ofera functiile de care ai nevoie. Acest dispozitiv este responsabil de imaginile pe care le vei putea vedea pe monitor. O camera foarte performanta este inutila daca DVR-ul nu este unul bun.

Este bine sa alegi un DVR care are si canale in plus. Chiar daca acum consideri ca 4 camere ar putea fi suficiente pentru un sistem, mai bine cumperi unul cu 8 canale care va fi util si atunci cand te vei gandi sa mai adaugi o camera in plus.

Camerele de supraveghere ar trebui sa fie si ele de calitate. O camera de exterior va trebui sa functioneze in conditii de mediu diverse. Camerele sunt expuse la frig, caldura, umezeala, praf si nimic nu trebuie sa le afecteze. O camera pentru exterior poate fi capsulata inca din fabrica sau poate fi montata intr-o carcasa de protectie. De obicei aceste camere au si un indicator pentru protectie numit IP. Acesta reprezinta un standard international care indica etanseitatea aparaturii la factorii precum praful si umezeala. Toti producatorii sunt obligati sa isi insoteasca produsele cu un astfel de certificat atunci cand sunt destinate utilizarii exterioare.

Rezolutia camerelor este foarte importanta si se va alege tinand cont de distanta de la care vreti sa monitorizati. Intre rezolutie si distanta exista o legatura foarte stransa. Camerele cu rezolutie HD poate oferi detalii precise cum ar fi recunoasterea numerelor de inmatriculare si recunoasterea faciala, de la o distanta de maxim 20 de metri. Pentru detalii la distante mai mari de 20 de metri este nevoie de rezolutii mult mai mari.

In cazul in care lumina nu este foarte buna in zona in care montati camera puteti utiliza una cu infrarosu. Lucrul acesta este partial corect. In afara de un iluminator infrarosu, aceste camere au si senzori de imagine mult mai sensibili la lumina IR. Senzorii sensibili la infrarosu sunt ideali pentru imaginile de calitate obtinute pe timpul noptii. Functia care iti garanteaza ca o camera este buna pe timpul noptii se numeste day and night si este cea care face diferenta intre imagini difuze si imagini clare si utile.

Related posts

PowerDoor, usile de garaj care produc energie pentru casa

Adina Meyers

COMUNICAT DE PRESA PIAROM

Adina Meyers

Va doriti o casa din lemn? Nu uitati cat de importanta este protectia impotriva focului

Adina Meyers