Ce idei decorative poți îmbina în așa fel încât să-ți transformi grădina într-o oază de relaxare sau într-un mediu plăcut de lucru.
În afară de tunsul gazonului sau îngrijirea gardurilor vii, gradina este o parte a casei care, de cele mai multe ori, este neglijată sau lăsată la voia întâmplării. Majoritatea oamenilor nu au un detaliu remarcabil în grădină, ceva care să atragă cu adevărat atenția oaspeților (asta dacă nu punem la socoteală noul gratar pe care vizitatorii de sex masculin abia așteaptă să-l testeze). Cu toate astea, decorarea unei grădini este o treabă mult mai ușoară și plăcută decât v-ați imagina.
Bineînțeles, întotdeauna e mai usor cu puțină inspirație. Următoarele modele, chiar dacă par grandioase, pot încăpea, la proporții mai mici, in grădina din spatele casei, dar dacă sunteți printre norocoșii cu suficient spațiu, puteți încerca oricând să le refaceți la aceleași dimensiuni.
Iată câteva idei simple, dar de efect, care vă vor schimba înfățișarea grădinii:
1. Foișor cu jacuzzi:
O cadă cu hidromasaj în gradină este deja un lucru spectaculos. Imaginează-ți cum ar fi s-o amenajezi în interiorul unui foișor. Căzile în sine au un aspect deosebit, dar e mai comod și mai eficient dacă ai avea un acoperiș pentru ele. Acest model este o combinație plăcută de tonuri lemnoase, în care nuanțele închise se completeaza cu cele medii. Un plus este barul extensibil de pe exterior, perfect pentru petrecerile din serile de vară.
2. Garduri vii în formă retro:
Dacă aveți deja o grădină amenajată, cu siguranță nu vă lipsesc gardurile vii și arbuștii din care ați putea cu ușurință crea o capodoperă. Arbuștilor le puteți da o formă retro pentru a-i încadra lejer în orice mediu. Veți avea nevoie de puțină practică înainte, însă o altă opțiune la îndemână este un grădinar specialist.
3. Estradă:
Daca vă plac amenajările din parcurile publice, de ce nu ați încerca ceva asemănător și în grădina proprie? Puteti crea un loc minunat pentru mini concerte în familie, mai ales în perioada lunilor de vara, cu siguranță că vă veți bucura atât prietenii care cântă la chitară, cât și pe cei mici care învață un instrument nou la școală.
4. O grădină etajată:
O grădină plată nu-ți inspiră prea multe, dar nu același lucru se poate spune despre cele care încorporează elemente diversificate, aranjate pe niveluri diferite. Cele din urmă pot fi extrem de atractive. Modalitățile simple de realizare a unei astfel de zone includ straturi de flori care sunt ridicate la o anumită înălțime. Coșuletele suspendate și corpurile de iluminat sunt, de asemenea, modalități de a atrage atenția și de a muta focusul la diferite înălțimi.
5. Casa de vară:
Să lucrezi de acasă poate fi mult mai comod atunci când ai o zonă specială, în care să te poti concentra pe ce ai de făcut. De aceea o căsuță de acest tip este ideală, mai ales că poate deveni punctul de atracție al grădinii. Pe piață există multe forme și mărimi disponibile așa că asigură-te să alegi fie ceva ce se încadrează în decorul general, fie un element cu totul și cu totul nou.
Pentru mai multă inspirație accesați galeria foto!
Surse foto: 1. Harold Leidner Landscape Architects, 2. Bruce Clodfelter and Associates, 3. Rolling Stone Landscapes, 4. BlueGreen Landscape Design, 5. HartmanBaldwin Design Build, 6. Artic Spas 7. Wendi Young Design, 8. Troy Rhone Garden Design, 9. – 10. Harold Leidner Landscape Architects, 11. Pinterest, 12. Fairfield House & Garden, 13. Aquascape Inc, 14. Adam’s Interiors, 15. Cultivart Landscape Design, 16. Phillips Garden, 17. Art in Green, 18. Kathleen Shaeffer Design, 19. Urban Jobe Architecture, 20. Alton Garden Buildings, 21. Bluetime Collaborative, 22. SURROUNDS Landscape Architecture + Construction, 23. B. Jane Gardens, 24. Flavin Architects