LifeStyle

Gadgeturi inteligente pentru baie

Traim în era tehnologiei, când oamenii sunt dependenti de gadgeturi, indiferent de activitatea pe care o întreprind, iar producatorii inventeaza o multime de dispozitive inteligente, speciale pentru baie, ce au rolul sa ne relaxeze, informeze, ajute sau usureze anumite activitati de rutina.

Un device inteligent a fost special creat pentru a fi folosit sub dus. Acesta este rezistent la apa, se poate conecta la telefonul mobil prin Bluetooth, ofera o multitudine de posibilitati în ceea ce priveste montarea în baie, în functie de spatiul disponibil, poate memora mai multe profiluri de utilizatori, fiecare cu setarile lui, si lista de melodii preferate.

Senzorul inteligent pentru baie se monteaza într-un loc din care poate monitoriza întreaga încăpere, iar prin intermediul unei aplicatii de pe telefonul mobil va anunta ce temperatura si umiditate exista în acest spatiu, daca baia este ocupata sau nu, daca s-a umplut cada cu apa sau daca s-a încheiat programul masinii de spalat rufe.  În cazul în care a venit momentul sa îi dati încredere copilului, lasându-l sa se spele singur, dar totodata vreti sa îl stiti în siguranta, aveti la dispozitie un sistem de monitorizare modern, care transmite imagini wireless catre tableta sau smartphone, chiar daca în baie sunt aburi ori lumina slaba, gratie tehnologiei cu infrarosii. Mai mult, aparatul va permite sa vorbiti cu copilul în direct, în cazul în care acesta are nevoie de o indicatie sau de ajutor.


Senzor inteligent pentru apa Grohe Sense – detecteaza temperatura si umiditatea incaperii, fiind prevazut cu alarma de inundatie instantanee, dispune de personalizarea setărilor prin intermediul GROHE Ondus App pentru iOS și Android si indica starea de functionalitate prin iluminat LED, semnal sonor si aplicatie pe telefonul mobil. Este compus din 1 senzor de apa, baza de senzor, cablu de prelungire senzor de 1,2 m lungime, dibluri si suruburi. Functioneaza pe retea wireless LAN 2.4 GHz. Pret 453 lei; www.bagno.ro

Priza inteligenta pentru baie poate fi controlata printr-o aplicatie de smartphone, oprindu-i curentul, în cazul în care va amintiti ca, dupa ce ati plecat de acasa în graba, ati uitat ceva în priza, în stare de functionare (de exemplu, placa de par sau uscatorul de rufe). Cel mai mare avantaj este ca veti face economie de curent electric (cu siguranta, stiti ca majoritatea aparatelor din casa consuma curent atunci când sunt conectate la priza, chiar daca se afla în stand-by) si totodata veti preveni posibilele accidente.

Priza inteligenta Home NVS1 iti permite un control facil al aparatelor electrice si electrocasnice, prin intermediul conexiunii Wi-Fi. Sarcina maxima suportata: 16 A / 3500 W. Alimentati mai intai priza inteligenta la o sursa de curent (220V), descarcati aplicatia, iar apoi conectati dispozitivul electric la priza inteligenta. Prin aplicatia de pe telefonul mobil va puteti porni sau opri de oriunde electronicele conectate acasa. Caracteristici:
–          priza SMART, intr-un mediu cu Wi-Fi (sisteme IOS 7.0 si Android 4.0 sau mai noi);
–          functie de temporizator, cronometru;
–          Wi-Fi: 2,4 GHz 802.11 b/g/n.
Pret 59,99 lei; Dedeman

Luminile inteligente pot fi controlate printr-o bataie din palme sau prin comenzi vocale. În timp ce faceti o baie relaxanta, puteti regla intensitatea luminii fara sa fiti nevoiti sa va ridicati pentru a ajunge la întrerupator. Acelasi principiu se poate aplica si pentru sistemul de sonorizare, al carui volum poate fi reglat prin comenzi vocale.

Butonul de panica inteligent se conecteaza la telefon si, în momentul în care este actionat, trimite automat un mesaj de urgenta la numarul 112, transmitând locatia si numele persoanei care ar putea avea nevoie de asistenta. În cazul în care este vorba despre o persoana mai în vârsta sau cu o afectiune cunoscuta, sistemul le comunica autoritatilor si posibila problema medicala pentru care este nevoie sa intervina. El poate fi setat sa anunte nu numai autoritatile, ci si pe cei din familie, fiind extrem de util persoanelor care locuiesc singure – se stie faptul ca, în baie, anumite afectiuni se pot agrava din cauza temperaturii si a umiditatii ridicate.

Related posts

Expoziţia „Istoria la feminin”

Adina Meyers

Stiai ca acestea sunt cele mai potrivite plante pentru o baie?

Adina Meyers

8 perechi surprinzătoare de animale: au blana similară, dar sunt specii diferite

Adina Meyers