LifeStyle

Fructele oleaginoase – prietenele femeii

Știi că sunt surse excelente de proteine, fibre și grăsimi esențiale. Și că sunt compuse dintr-o pleiadă întreagă de vitamine (A, E, complexul de vitamine B) și minerale (zinc, calciu, fosfor, magneziu, cupru, fier). Dar le consumi cum trebuie?

Te vei bucura cu adevărat de beneficiile fructelor oleaginoase numai dacă le adaugi în alimentația ta în forma lor naturală – crudă. Migdalele au afecte antioxidante puternice atunci când sunt consumate nedecojite. Ele pot preveni și combate boli intestinale, precum constipația sau diverticuloza. Mai mult decât atât, conținutul lor important de fibre ajută la încetinirea absorbției zahărului în corp, ceea ce înseamnă că vei avea mai multă energie și mai puțină grăsime în țesuturi.

Enzimele din migdalele Sano Vita reduc riscul unui atac de cord, întăresc sistemul osos și îmbunătățesc funcția cerebrală, combat durerile stomacale și anemia, remineralizează organismul și previn stările de oboseală cronică sau de epuizare intelectuală. În plus te fac să strălucești, pielea ta arătând mai bine ca niciodată.

‚Nucile’ Caju de la Sano Vita, prin magneziul din ele, ajută la consolidarea osaturii, la o funcționare corectă a nervilor și a mușchilor, potasiul contribuind la o tensiune arterială optimă. Mai mult decât atât: alungă depresia și anxietatea, reglează somnul și protejează ochii de razele ultra-violete. 

Dacă migdalele sunt de 3 ori mai bogate în fibre în comparație cu caju-ul, acesta din urmă are de 2 ori mai mult zinc decât migdalele! 

Doctorul nutriționist Mihaela Bilic a spus: „Fructele oleaginoase (nuci, alune, migdale, fistic, caju) sunt un concentrat de calorii dar și de sănătate.” Așadar, pentru a te bucura de beneficiile acestor fructe nu ai nevoie decât de 30g zilnic, adică echivalentul unui ‚pumn de nuci’.

Related posts

Program Zilele Filmului German

Adina Meyers

Tot ce trebuie să știi despre plantarea bulbilor de begonie

Adina Meyers

Izolarea fonică, soluția ideală pentru relaxare deplină

Adina Meyers