LifeStyle

Food Design: Bon Appetit by Cecilie

Text: Ion Diamandi

Mancarea devine un material experimental si o importanta sursa de inspiratie pentru design, arta si fashion. Noile abordari din domeniul designului propun combinatii intre imaginea mancarurilor si materialele textile, ce dau nastere unor proiecte deosebit de interesante in food design, asa cum a aratat si editia din acest an a targului Ambiente.

Sectiunea Talents, dedicata designului de obiect, a scos la iveala cateva creatii foarte spectaculoase. Cea care a atras cel mai mult atentia prin originalitate si noutate a fost lucrarea expusa de daneza Cecilie Elisabeth Rudolph, designer si cercetator in domeniul materialelor textile. Aceasta are la baza experimente de food design combinate cu materiale textile si elemente estetice si culturale nordice.

Denumit Bon Appetit, proiectul prezinta un interior cu o atmosfera contemporana, in care ingredientele culinare si cultura mesei sunt reinterpretate si transferate la nivelul materialelor textile, regasindu-se la texturile, motivele, formele si culorile acestora. Pentru crearea unor suprafete textile noi, Cecilie Elisabeth Rudolph a apelat la tehnici surprinzatoare de finisare si decorare.

Mai multe detalii in Revista Caminul!

 

 

 

 

 

Related posts

Prima licitatie Artmark dedicata vietii militare

Adina Meyers

Dragos Militaru, noul Director General Executiv al Fabryo Corporation

Adina Meyers

Brico Depot continua procesul de transformare a altor sase magazine Bricostore

Adina Meyers