Desi de multe ori limitata doar la „statutul“ de material de constructii, caramida a dovedit de nenumarate ori ca este un finisaj aparte in orice interior, traditional sau modern. Este un material de constructii care se transforma instantaneu intr-un element de design surprinzator, adaugand valoare, personalitate si originalitate locuintei.

Un perete din caramida este o solutie folosita cateodata ca finisaj extrem de placut de designeri pentru a da culoare si caldura la interior, in living, de exemplu, mai ales ca este indicat ca intre interior si exterior sa existe o legatura, cele doua spatii fiind unitare.

Contrastul dintre rafinamentul si sobrietatea unui mobilier clasic sau minimalist si duritatea expusa a caramizii ofera o imagine de nedescris in cuvinte. Mai mult, peretii pot fi colorati si in alte nuante de negru, alb, roz, etc.- sau puteti ramane fideli aspectului rosiatic si natural al caramizii.

In ceea ce priveste alegerea unei caramizi de buna calitate, trebuie sa tineri cont de reguli, printre care se numara verificarea marcii, a producatorului si a materiei prime folosite pentru fabricarea diferitelor tipuri de caramida. Este indicat ca cei care cumpara caramida sa ceara furnizorului garantii si certificate de calitate, de conformitate pentru produs.

In mod frecvent, transportul nu se face in vrac, ci sub forma de paleti infoliati. Aceste masuri sunt necesare pentru ca materialul de constructii sa nu se sparga sau distruga. Înainte de a fi utilizate, caramizile trebuie udate, fiind indicat sa se utilizeze mortar corect preparat. Locasurile de mortar se vor umple complet, prin introducerea mortarului cu mistria, de deasupra, dupa asezarea pe pozitie a randului de blocuri ceramice.

Daca va ganditi sa construiti o casa din caramida, luati in calcul ca o casa destinata locuirii unei familii avand suprafata de cca. 200 mp, suprafata desfasurata (P+1E, P+M), necesita la constructie circa 70 mc de caramida. Costurile variaza in functie de tipul de caramida, marca, dimensiunile si, nu in ultimul rand, de forma propusa a casei. Pentru suprafata amintita, costurile anvelopentei de caramida sunt aproximativ de 24.500 lei, revenind 300-350 lei/mp.

Indiferent daca urmeaza sa construiti de la zero sau doar sa folositi caramida pentru finisaje, veti putea realiza proiectul mai usor daca economisiti din timp. In acest sens va recomandam un produs financiar eficient – produsul de economisire-creditare oferit de o banca pentru locuinte.

Cum functioneaza un produs de economisire-creditare: Initial, economisit o perioada, in medie 3-5 ani sau mai mult daca doreiti, timp in care pe langa suma depusa lunar se aduna dobanda bancii si prima de stat de 25% din economiile anuale (care se acorda anual de catre Stat pana in limita de 250 de euro/an). Practic, pe langa depozitele lunare din veniturile proprii, beneficiati si de ajutorul statului si al bancii pentru a putea strange intr-o perioada de aproximativ 5 ani sau mai mult suma necesara doar din economisire.

De exemplu, daca economisiti lunar 375 lei, acumulezi echivalentul in lei a 1.000 euro pe an. In cinci ani veti avea echivalentul in lei a 5.000 euro doar din economii, plus 1.250 euro din primele de stat, la care se adauga dobanda bancii, capitalizata timp de 5 ani. Mai mult, daca banii tot nu va ajung si proiectul e mai amplu, puteti solicita un credit locativ in lei cu una dintre cele mai mici dobanzi in lei de pe piata, de 4,5%, fixa pe toata perioada creditului.

 

 

Related posts

Casa copilariei: reparatii necesare

Adina Meyers

ICA: produse destinate constructiilor biologice

Adina Meyers

Trucuri spectaculoase care tin insectele la distanta

Adina Meyers