LifeStyle

Festivalul “Intalniri de toamna la Dalles” – editia II va avea loc pe 6 şi 7 octombrie

Întâlnirile de toamnă cu arta şi cultură de la Dalles devin deja tradiție. Între 6 şi 7 octombrie 2018, are loc cea de-a doua ediție a festivalului “Întâlniri de toamnă la Dalles”, eveniment ce cuprinde spectacolele de teatru “Vassa Jeleznova" şi “Haimanaua”, în binecunoscuta Sala Dalles. 

Dacă în 2017 se puneau bazele unui festival desfăşurat în două părți, cu spectacole de teatru, de dans, balet şi teatru pentru copii, organizatorii promit şi pentru cea de-a doua ediție spectacole pe măsură. “Am pregătit bucureştenilor pentru prima parte a festivalului două spectacole apreciate deja de public, “Vassa Jeleznova", din a cărui distribuție fac parte îndrăgiții actori Adriana Trandafir, Alexandra Velniciuc, Orodel Olaru sau Mirela Stoian, dar şi mulți alții, şi “Haimanaua”, spectacol care se joacă în premieră în Bucureşti, în regia lui Dan Tudor, cu Andrei Duban, Anca Ţurcaşiu, Adela Popescu, Tudorel Filimon și Dragoş Ionescu. Mai departe pregătim surprize mari, atât pentru toamnă, cât şi pentru iarnă, aşa că fiți cu ochii pe Dalles!” a declarat Gabriel Fătu, director general al Universității Populare “Ioan I. Dalles”. 

Programul festivalului “Întâlniri de toamnă la Dalles” ediția a II- a (2018):
"Vassa Jeleznova"
Sâmbătă, 6 Octombrie 2018, ora 19.00.
“Vassa Jeleznova” este bazată pe textul romanului “Mama” al dramaturgul rus Maxim Gorki, nominalizat de 5 ori la premiile Nobel pentru Literatură. Spectacolul aduce în atenția iubitorilor de divertisment de calitate mai multe inovații teatrale. “Vassa Jeleznova” este prima piesă clasică jucată exclusiv de actori de comedie, bucurându-se de interpretarea excepțională a Adrianei Trandafir, Alexandra Velniciuc (“Boeing Boeing”, “Încurcatură la nivel înalt”, “Dezbracă-te, vreau să-ți vorbesc!”, “Încă nu, dar o să fie…”), Orodel Olaru, Mirela Stoian (“Las’ că știm noi!”, “Înca nu, dar o să fie…”), Raluca Ghervan (“Încă nu, dar o să fie…”) și Doru Ana.
Vassa Jeleznova, interpretată remarcabil de Adriana Trandafir, este o puternică femeie de afaceri, care încearcă să își protejeze averea și copiii chiar cu prețul unei crime. Sau poate două…Vassa Jeleznova trăiește într-o lume dură și coruptă în care cei puternici îi sacrifică fără scrupule pe cei slabi, iar ea a ales să fie puternică.
Capodopera lui Gorki, în viziunea regizorală a lui Șerban Puiu, devine o piesă polițistă cu iscusite accente de comedie, extrem de actuală și pentru faptul că se petrece în lumea afacerilor. Spectacolul beneficiază de muzică originală a lui Horia Ghiță, interpetată live, ceea ce adaugă atmosferă și ritm unui spectacol modern și antrenant.
Regia este semnată de Șerban Puiu, regizorul producțiilor exclusive ale Teatrului Elisabeta (“Dezbracă-te, vreau să-ți vorbesc!”, “Boeing Boeing”, “Încurcătură la nivel înalt”, “Las’ că știm noi!”, “Încă nu, dar o să fie…”, “Capcană pentru un bărbat căsătorit”), scenografia de Ion Molete, iar costumele de Alexandra Constantin.
Distribuția:
Vassa Jeleznova – Adriana Trandafir, Prohor – Orodel Olaru, Anna – Alexandra Velniciuc, Mihail – Doru Ana, Semion – Vlad Lință, Pavel – Alexandru Prică, Liudmila – Irina Noaptes, Natalia – Raluca Ghervan, Lipa – Valeria Stoian, Duniasa – Mirela Stoian, Părintele Egor – Mihnea Nicolau
Biletele pot fi achiziționate online pe https://www.bilete.ro sau de la Anticariatul Sălii Dalles.

“Haimanaua”
Duminică, 7 Octombrie 2018, ora 19.00

„Haimanaua“ o adaptare plină de haz a lui Dan Tudor după piesa „Omul care a văzut moartea“ a lui Victor Eftimiu . Acest spectacol surprinde prin versatilitatea montării şi prin dezinvoltura cu care alternează măştile perso-najului principal.
Din distribuţie fac pare actori profesionişti ai Teatrului Naţional din Bucureşti. Personajul Alexandru Filimon este interpretat surprinzător printr-un joc al destinului de Tudorel Filimon, fiind secondat cu patos de senzuala Anca Ţurcaşiu, în rolul soţiei, şi de exuberanta Adela Popescu în ipostaza funny a fiicei îndrăgostite. Andrei Duban şi Dragoş Ionescu, actori cunoscuţi şi deveniţi indispensabili spectacolelor lui Dan Tudor, dau siguranţă şi savoare comică acestei noi puneri în scenă.
Astfel, cu prilejul acestui spectacol, publicul se poate bucura din plin de întâlnirea cu unii dintre cei mai iubiţi actori români de comedie.
Biletele pot fi achiziționate online pe https://www.bilete.ro sau de la Anticariatul Sălii Dalles.

Related posts

Reteta de post: ardei umpluti cu ciuperci si verdeata

Adina Meyers

Spune “Te iubesc” cu un desert delicios

Adina Meyers

Tu stii care sunt cele mai accesibile modalitati de promovare?

Adina Meyers