Solutii Constructive

Ferestre de mansarda sau lucarne?

Inventarea ferestrei de mansarda VELUX in anul 1942 este un moment care a revolutionat modalitatea prin care oamenii pot aduce lumina naturala in spatiile de la mansarda.

Ferestrele de mansarda sunt elemente care se potrivesc oricarei case, atat celor cu o arhitectura clasica, cat si celor mai moderne. Amplasarea lor la nivelul acoperisului ofera avantaje nu doar de ordin estetic ci mai ales din punctul de vedere al iluminarii si ventilatiei naturale.

Iluminarea naturala

Ferestrele de mansarda aduc cu peste 50% mai multa lumina naturala decat ferestrele verticale sau lucarnele. Aceasta este concluzia raportului efectuat in iunie 2006 de catre Institutul Danez de Constructii si Cercetari, care compara calitatea luminii in diferite incaperi iluminate de ferestre de aceeasi dimensiune fie ele verticale, lucarne sau ferestre de mansarda.

Ventilatia naturala

Aportului de lumina i se adauga ventilatia naturala. Ferestrele de mansarda VELUX dispun de clapeta de ventilare care permite aerisirea permanenta a camerei, indiferent de conditiile vremii, chiar daca fereastra este inchisa.

Instalare si costuri

Spre deosebire de lucarne, pozitionarea ferestrelor este adanc aliniata la suprafata acoperisului, ceea ce le confera un aspect elegant, fara a afecta estetica acoperisului.

Este foarte important de stiut ca ferestrele de mansarda se pot monta pe toate tipurile de acoperis si pe orice tip de invelitoare, plata sau ondulata.

In momentul alegerii unei ferestre, unul dintre cele mai importante aspecte este etansarea. Datorita ramelor de etansare apa este condusa pe canale de scurgere laterale facand imposibile infiltratiile.

Durata instalarii unei ferestre este in medie de 3-4 ore si se poate face atat in regie proprie, urmand pasii ghidului de montaj, cat si de catre instalatori recomandati. Constructia unei lucarne de marime medie poate ajunge si la o durata de 15 ore.

Pretul unei ferestre de mansarda VELUX incepe de la 244 euro cu TVA inclus (187 euro fereastra, 57 euro rama de etansare). Cea mai ieftina lucarna executata din lemn, de marime medie costa in jur de 250 de euro dar pretul poate ajunge chiar si la 2500 de euro. Pentru constructia unei lucarne este nevoie de timp iar costurile sunt ridicate deoarece implica mai multe tipuri de materiale de constructii, fereastra verticala si manopera instalarii acestora.

Va recomandam asadar sa optati pentru solutia mai putin costisitoare, pentru beneficiile si eleganta obtinute numai prin instalarea ferestrelor de mansarda VELUX.

Pentru mai multe detalii, vizitati velux.ro.

 

Related posts

Proiect de casă cu etaj: suprafață utilă 239.3 mp

Adina Meyers

Prima Casa, mai ieftina decat chiria lunara

Adina Meyers

Materiale de construcție din CIUPERCI. Produs ecologic și complet reciclabil – VIDEO

Adina Meyers