LifeStyle

Fereastra viitorului cu eficienta de casa pasiva

Stiati ca, in prezent, cladirile sunt raspunzatoare pentru 40% din consumul total de energie al Europei? Tocmai de aceea a aparut casa pasiva, un concept sub forma unui standard, care impune cladirilor sa se foloseasca de o cantitate cat mai mica de energie pentru incalzire si racire. Astfel, o casa pasiva face posibila mentinerea unei temperaturi constante, indiferent de anotimp, fara folosirea unor aparate de climatizare.

Casele pasive au ferestre cu o valoare de izolare termica deosebit de ridicata. In directiva ift WA-15/2 "Eficienta ferestrelor, a usilor de exterior si a fatadelor pentru casa pasiva" sunt enuntate cerintele legate de eficienta ferestrelor, coeficientul de izolare termica al ferestrei Uw fiind mai mic sau egal cu 0,8 W/m²K.

Sistemul S 9000 de la GEALAN dispune de o configuratie inovativa si moderna a profilelor, ce permite ferestrelor sa raspunda intr-un mod economic cerintelor inalte ale standardului de casa pasiva. Avantajele garniturii mediene si ale celei de bataie – adancimea mare de constructie, sase camere ale profilului de toc si cercevea si trei planuri de etansare – garanteaza o izolare termica uimitoare.

Casele pasive sunt bine izolate, etanse, au nevoie de extrem de putina energie pentru incalzire si racire, iar energia necesara incalzirii este produsa de energia solara. In plus, caldura emanata de aparatele din interior, dar si de catre locuitori, asigura un nivel de confort termic ridicat. Astfel, chiar si la temperaturi exterioare scazute, temperaturile interioare ale suprafetelor elementelor de constructie nu au voie sa scada sub anumite valori. In acest fel se evita efectul de „radiatie rece”, rezultat de obicei din diferente mari de temperatura dintre elementele reci de constructie si aerul cald din incapere, fenomen perceput ca si „curent” de aer.

Standardul de casa pasiva este o varianta eficienta din punct de vedere al costurilor, de a reduce necesarul energetic al cladirilor, atingand economii de energie cu pana la 60-70%. Pierderile de energie sunt minimizate, iar acumularile sunt maximizate, superizolarea si etanseizarea minimizeaza pierderile. Astfel, izolarea termica deosebita contribuie la un grad de confort ridicat si creste calitatea locuintei.

Cu ferestrele GEALAN se pot obtine valori Uf unice, care ating eficienta caselor pasive, in conformitate cu directiva ift-Rosenheim WA-15/2. Astfel, necesarul de energie si implicit, costurile, se reduc considerabil.

Marea provocare incepe in anul 2018, cand toate cladirile noi publice vor fi proiectate obligatoriu cu consum energetic aproape de zero, urmand ca din 2020 aceasta cerinta sa fie respectata si de cladirile private noi. Dar pentru ca cel mai modern sistem de la Gealan se remarca prin calitati extraordinare de izolare termica, ferestrele cu eficienta de casa pasiva se pot folosi atat la renovarea cladirilor vechi, cat si la orice alta constructie noua.

 

Related posts

Cel mai mare centru SPA de la malul Marii Negre

Adina Meyers

Black Coffee la Nuba Beach Club

Adina Meyers

Brico Depot anunta deschiderea a sase noi „depozite”

Adina Meyers