Mancarurile pregatite in Banat sunt realizate din carne de porc in special, cu legume prajite si inabusite in untura sau ulei, cu sosuri din faina, condimentate cu piper, cimbru, boia de ardei si chimen.
Bucataria din Banat se caracterizeaza prin mancaruri gustoase, grase si hranitoare. Ciorbele se acresc cu lamaie, se imbunatatesc cu smantana si se condimenteaza cu tarhon. Supele se pregatesc cu taitei de casa, dar si cu rantas. Din taitei de casa se mai obtin renumitele preparate „iofca” cu varza, cu branza, cu nuca, cu lapte, cu mac sau cu branza de vaci.
Exista in Banat un preparat numit „Varga Beles” care este o budinca din taitei de casa cu branza de vaci si stafide, invelita in foaie de placinta si coapta in cuptor. Unul dintre cele mai faimoase preparate din vestul tarii este gulasul, care se prepara in fiecare casa. Gulasul este prezent in bucataria multor tari care au apartinut candva Imperiului Austro-Ungar. Denumirea provine de la cuvantul maghiar „gulyás”, care inseamna „pastor” sau „crescator de vite”.
Mai multe retete si imagini in numarul de februarie al Revistei Casa Mea!