LifeStyle

Facem singuri curatenie sau apelam la o firma specializata?

Pentru multi dintre noi, luna aprilie poarta povara curateniei „de Paste”. Deci, inainte sa ne gandim la cozonac si oua rosii, ne canalizam atentia spre lavete si substante de curatat.

Se presupune ca, de-a lungul atator „curatenii de sarbatori”, am experimentat si cele mai noi solutii aparute pe piata si cele mai vechi trucuri lasate de bunica in materie de scos pete. Insa toate acestea nu par sa ne faca viata cu mult mai usoara atunci cand vine vorba de mutat mobila, sters geamuri si batut covoare. Cu gandul la toate aceste eforturi, sunt tentata sa iti recomandam pentru anul asta serviciile unei firme specializate de curatenie. Dar, la o analiza mai atenta, desi foarte practica, varianta este destul de costisitoare. Asa ca de ce sa stricam traditia? Mai bine iti oferim cateva sfaturi de curatare si intretinere.

Curatarea parchetului laminat

Parchetul laminat este mai putin pretentios si mai usor de curatat decat cel din lemn masiv, insa nici el nu se impaca bine cu apa folosita in exces. Chiar si atunci cand utilizezi un produs special, ai grija sa storci foarte bine laveta. Apeleaza la solutii de curatare dedicate (recomandate de 2-3 ori pe an), dar ai grija sa nu fie substante abrazive sau alcaline. Daca parchetul laminat are pete greu de indepartat, foloseste acetona sau alti dizolvanti.

Bucataria

Este o incapere cu multe suprafete greu de intretinut. Va trebui sa iei la rand fiecare coltisor, dulap si placa de faianta. Cele mai problematice sunt insa electrocasnicele, in special cuptorul. Daca nu ai fost inspirat sa cumperi unul cu autocuratare, te sfatuiesc sa te aprovizionezi cu produse dedicate (sprayuri foarte eficiente), care dizolva grasimile depuse in timp. Pentru usile de sticla, utilizeaza o solutie pentru geamuri.

Sticla si oglinzi

Acest tip de suprafete dau ceva batai de cap, deoarece pe ele sunt vizibile orice tip de urme si amprente. Curatarea propriu-zisa nu este asa dificila, pe piata fiind disponbile tot felul de solutii speciale. Acestea nu lasa dare, pelicule sau reziduuri si nu zgarie. Problema principala pe care o pun sticla si oglinzile este aceea de a le mentine suprafata curata, fara a le spala in fiecare zi. O solutie care rezolva partial acest inconveninet il reprezinta produsele antistatice, care tin praful la distanta mai multe zile.

Piatra si ceramica

Usor de curatat si intretinut, placile ceramice sunt preferate in detrimentul suprafetelor pretioase tip marmura. Acestea se spala usor cu apa din ambundenta si cu detergenti speciali, care previn aparitia petelor dupa uscare. Substantele difera in functie de felul placilor ceramice (lucioase, mate, glazurate, portelanate) si faciliteaza curatarea frecventa a acestoa. Si unele pietre naturale folosite pentru realizarea blaturilor de bucatarie sunt usor de intretinut, mai ales ca sunt supuse diferitor tratamente ce le ofere proprietati ce le fac mult mai functionale.

 

Related posts

Consumabile eficiente pentru catering

Adina Meyers

Pasionații de călătorii își dau întâlnire la Târgul de Turism al României!

Adina Meyers

Ai nevoie sa efectuezi o reincarcare Telekom? Alege Re-Incarcare.ro!

Adina Meyers