LifeStyle

Expozitie de pictura N. Pascariu

In titlul expozitiei sunt prezente doua aspecte esentiale ale studiului : subiectul care  inspira, (in acest caz, majoritare sunt florile), si modalitatea exprimarii (culoarea, ca trasatura reprezentativa a picturii; dar nu numai ea, ci si desenul, materialitatea).

Universul vizibil familiar si apropiat a fost intotdeauna principalul  subiect al artistei – in schimb, florile sunt un subiect mai recent. Ba chiar un subiect de care s-a ferit multa vreme… considerandu-l un subiect dificil. Abia in acest an a prins un anume curaj fata de flori si asta s-a intamplat pentru ca acum a avut nevoie de ele.

Este doar un nou inceput. Privind mai mult florile iti doresti sa renunti la rigiditate si sa capeti ceva din calitatile acestora: prospetime, modestie dar si bogatie, savoare, darnicie,

delicatete… e important sa ne amintim ca sunt subiecte vii, ca oamenii. Daca le vedem ca pe un decor artificial, pierdem mult.

Danaartgallery va invita la vernisaj in data de 27.11.2010 ora 18.00

Related posts

JAZZ MEETS CLASSIC – un Jazzman de Classă la Sala Radio

Adina Meyers

Apivita deschide cel mai nou „stup al frumusetii” dedicat abordarii holistice a ingrijirii si sanatatii

Adina Meyers

De unde cumperi şi cât costă un purificator SHARP Plasmacluster

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe